Toplu Balık Ölümleri Araştırılıyor…

0

Gazetemizin Whatsupp ihbar hattına gelen balık ölümleri ve Karayolları yanındaki dereden göle akan pis su ile ilgili yaptığımız paylaşımların ardından İznik Kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan, inceleme başlatılması için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne talimat verdi.

Yaz aylarının yaklaştığı günlerde İznik Gölü’nde yaşanan balık ölümleri vatandaşları ve balıkçıları endişelendirdi. Gazetemizin ihbar hattına gelen ölü balıkların kıyıya vurduğu görüntüler vatandaşlarda büyük korku yarattı. Dün gelen bir ihbarda ise Karayolları yanındaki dereden göle akan pis suyun nereden ve kim tarafından salındığı maalesef yine tespit edilemedi. Bu dereden geçtiğimiz yııllarda da aynı şekilde pis su salınıvermiş ve yapılan incelemeler ve tahkikatlar yine sonuç vermemişti.

Sosyal medyada da büyük yankı bulan balık ölümleri ile ilgili Kaymakam Ali Hamza Pehlivan bugün İlçe Gıda Tarım ve Hayavancılık Müdürlüğü’ne, balıkların ölüm nedenin araştırılıp incelenmesi için talimat verdi ve sorun ile yakından ilgileneceğini belirtti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.