Tomografi ve Kemik Ölçüm Cihazı Hizmete Girdi

0

Alemdaroğlu, “3 sene önce eski hastanede radyoloji görüntüleme yöntemi olarak sadece eski tip röntgen cihazı ve bir adet ultrason cihazı ile hizmet verilmekte iken yeni hastaneye taşınılması ile birlikte teknik donanım ve verilen sağlık hizmeti kalitesinde büyük atılımlar yapıldı. Hastanede son sistem Dijital Röntgen ve Renkli Doppler Ultrasonografi Cihazları bulunurken son olarak Bilgisayarlı Tomografi ve Kemik Dansitometri cihazlarının da kazandırılmasıyla röntgen bölümü, ileri düzey “Radyoloji Görüntüleme Merkezi” haline getirildi” dedi.

Alemdaroğlu “ Bilgisayarlı tomografi, insan vücudunun iç organlarını X ışınları ve bilgisayar yardımıyla kesitler halinde görmemizi sağlayan bir cihaz olmakla birlikte akciğer, beyin, karın, kemikler, yumuşak doku gibi birçok vücut yapısını incelenmesi amacıyla kullanılır. Vücutta tümör varlığı, büyüklüğü ve tam olarak yerleşim yeri tomografi sayesinde saptanabilir. Kemik dansitometresi, kemik mineral kaybını belirlemek amacıyla yapılan radyolojik bir inceleme olup, kemikteki kalsiyum kaybı ve yapısal değişiklikler hakkında bilgi verir.

Bu sayede ilçemizden tomografi ve kemik dansitometri için hastalarımızın ilçe dışına sevk edilmesine son verilerek hastalarımızın tanı ve tedavilerine gecikmeden başlanabilecek. Bir diğer önemli konu ise özellikle yaşlı hastalarımızın daha önce 5. Katta bulunan Fizik Tedavi Ünitesine ulaşmada güçlük çektiklerini gözlemledik. Onun için de fizik tedavi gören hastalar için hastane giriş katında yeni fizik tedavi ünitesini hizmete açtık bundan böyle hastalarımız hastane giriş katında yeni fizik tedavi ünitesinde tedavi görecekler” dedi.

Yeni bölümlerin bugün itibarı ile hizmete girmesi ile İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, AK Parti Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun ile Hüseyin Şahin, ve bürokratlar hastahaneyi ziyaret ederek başhekim Alemdaroğlu’ndan Bilgisayarlı Tomografi ve Kemik Dansitometri cihazları hakkında bilgi alarak Fizik tedavi merkezinde yatan hastaları ziyaret ettiler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.