Sokak iftarları başladı

0

İznik Belediyesi, Ramazan ayı boyunca vereceği sokak iftarlarına, Mustafa Kemal Paşa MahallesiTarlabaşı sokak üzerine hazırladığı iftar sofrasıyla start verdi. Mahalle sakinlerini aynı sofranın etrafında bir araya getirmeyi amaçlayan iftar programı, ailelerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Eşi Hacer Sargın, Belediye Başkan Yardımcıları Necati Tosun ve Mehmet Hıştıroğlu ve Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yıldırım, Öner Erim, Necmettin Çömez ve Süleyman Candar’ın da katıldığı sokak iftarı mahalle sakinleri tarafından büyük ilgi gördü. İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde hazırlanan İftar menüsü Tarlabaşı Sokakta kurulan sofralarda, sokak sakinlerine ikram edildi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın eşi ile birlikte iftar öncesi masaları tek tek gezerek vatandaşların hal ve hatırlarını sorarak sohbet etti.

İftar yemeği öncesinde Belediye başkan Yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu çorba kazanının başına geçerek tüm çorbaları kendi elleri ile doldurdu. Çorba servisinin ardından yemek kazanının da başına geçen Hıştıroğlu yemek servisini de kendisi yaptı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Sargın, “Sevgili Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakinleri öncelikle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayı, Ramazan ayı mağfiret ve bereket ayı. Bu bereketi vatandaşlarımız ile paylaşmak için bugün burada sizlerle toplanmış bulunmaktayız. Allah bu ramazan ayı münasebetiyle tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin inşallah. Bu ramazan ayı dolayısıyla yapmış olduğumuz duaları da makbul eylesin inşallah diyoruz. Ramazan ayı vesilesiyle Allah bu birlik ve beraberliğimizi hiç bozmasın. Yurdumuza kasteden düşmanlara fırsat vermesin. Cenab-ı Hak yurdumuza göz dikmiş şer odaklarına, ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenlere ve bunlara yataklık edenlere fırsat vermesin. Allah bizleri bu ramazanın feyzinden ve bereketinden en güzel şekilde istifade eden kullarından eylesin. Hepinizin Ramazan ayı ve gelecek olan Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyor, nice sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum. Hepinize hayırlı akşamlar” dedi.

Başkan Sargın konuşmasında ayrıca İznik Belediyesi olarak yoksul ve kimsesiz yüzlerce kişiye her gün evlerine sıcak aş götürerek hizmet verdiklerini belirtti. Sargın, “Ramazanı Şerif bizim dini vecibemizin çok ötesinde halkımızla sosyal ve kültürel alanda bir araya geldiğimiz duygu ve düşüncelerimizi paylaştığımız kırgınlıkları ortadan kaldırdığımız iyi hasletlerimizi çok yüksek seviyeye çıkarttığımız mübarek bir ayımız. Bu ramazan sofrasında sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Sokak iftarlarını düzenlemekle, Ramazanın bereketiyle insanları bir birleriyle tanıştırmayı, aynı masada oturtmayı amaçladık. Bu sofraların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, buraya icabet eden sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Mahalle Sakinleri gerçekleşen iftar yemeğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, sokak İftarında ayrıca İznik Belediyesi tarafından hizmete sokulan “İkram Aracı” ile vatandaşlara çay, meşrubat v.b ikramlarda bulunuldu.


Leave A Reply

Your email address will not be published.