Milli Aşçımız Dünya Şampiyonu Oldu

0

İznik Çok Programlı Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Mutfak Dalı öğrencisi olan Milli aşçı Hakkı Semih Yurdagelen 1-2-3 Haziran tarihlerinde Ukrayna ülkesinin Chernovtsi kentinde yapılan ve 11 ülkenin katıldığı uluslararası 2. Ukrania Cook Festival’inde İznik, Bursa ve Türkiye’yi temsil etti.

11 Ülkenin katıldığı Black Box ( kapalı kutu malzeme) kategorisinde ekip arkadaşları ile birlikte İznik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Hakkı Semih Yurdagelen Dünya Şampiyonu oldu. Tarihinin en üst sırlarına Türkiye’nin ismini yazdıran başarılı öğrenci, Bireysel yarışmalarda 2 ayrı kategoride kuzu ve makarna kategorisinde 2 adet üçüncülük alarak tarihe adını altın harfler ile kazıdı.

“ Türk’ün Gücünü Gösterdik”

Dünya gündemine oturan 18 yaşındaki şef Hakkı Semih Yurdagelen’in uluslararası yarışmalardan 8 adet birinciliği ve 10 ayrı madalyası bulunuyor. Madalyaya doymayan genç şef 18 yaşında olmasına rağmen büyük firmalardan teklifler alıyor ve firmalar kendisi ile çalışmak istiyor. İznik Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Hakime Cömert “ Ülkemiz ve ilçemiz olarak kendisiyle gurur duyuyoruz.” Derken, İznik Çok Programlı Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Mutfak Dalı öğrencisi Hakkı Semih Yurdagelen “ Ukrania Chernovtsi kentinde yapılan 11 ülkenin katıldığı uluslararası yemek yarışmasında kapalı Kutu “Black box” kategorisinde ülkemizi birinci yaptık. Bireysel olarak katıldığım yarışmalarda 2 Bronz madalya aldım günün üçüncüsü olarak Türk olarak dereceye girenler listesinde yer aldım. Toplam 1 Altın Madalya , 2 Bronz Madalya 4 Sertifika 1 Katılım Teşekkür belgesi aldım. Ben ve ekip arkadaşlarım Ukrayna’da bir tarih yazdık. Mutluyuz gururluyuz. Türk’ün Gücünü Gösterdik.” dedi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.