“SEVGİ MARKETİ“ Açıldı…

0

Sevgi Market’in açılışını İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Eski Bursa Ak Parti Milletvekili ve Milletvekili Adayı İsmail Aydın, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Eşi Hacer Sargın, 17 İlçe Belediye Başkanlarının eşlerinin katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program İlçe Vaizi İsmail Selvitopu’ nun dua ettirmesi ile başladı. İznik Belediyesi Sevgi Marketi açılışına İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, Eski Bursa Ak Parti Milletvekili ve Milletvekili Adayı İsmail Aydın, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu, Necati Tosun, , Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

İznik Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sevgi Marketi, ihtiyaç sahibi vatandaşların umut kapısı oluyor. Hayırseverler tarafından desteklenen yiyecek, giysi ve ev eşyalarının ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verildiği marketten ihtiyaç sahipleri yararlanacak.

“EN FAZLA SOSYAL HİZMETİ ÖNEMSİYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın” Saygıdeğer hanım efendiler beyefendiler. İznik Belediyesi Sevgi Marketi açılışına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Değerli dostlar öncelikle iki gün önce Ankara’da kanlı terör eylemine maruz kalarak hakkın rahmetine kavuşan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Cenab-ı Hak böyle felaketleri bir daha milletimize ve ülkemize göstermesin. Şuradan bir kez daha haykırıyorum ki, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü parçalamak isteyen bu terör örgütleri çok iyi bilsinler ki hiç kimsenin gücü bu ülkeyi bölmeye parçalamaya yetmeyecektir. Evet sevgili dostlar, bugün hayırlı bir işin açılışını gerçekleştiriyoruz. İznik Belediyesi göreve gelir gelmez önce insan dedi ve hizmetlerini ard arda sıralamaya başladı. Dedik ki önce doğanlardan başlayacağız ve ilk doğanların ilk elbisesini İznik Belediyesi olarak bizler giydirdik. Hakkın rahmetine kavuşan vatandaşlarımızın son yolculuğundaki elbisesini ve o andaki ailenin tüm zaruri ihtiyaçlarını İznik Belediyesi karşılamaya başladı. Yine bizler için önemli olan Engelli kardeşlerimiz vardı. Engelsiz Yaşam Merkezi’ni açarak Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği içerisinde faaliyetlerine başladı. İznik Belediyemiz marifeti ile ilçemizde yardıma muhtaç 300 kişiye her gün sıcak yemeklerini evlerine götürüyoruz. Ve buna benzer bir çok hizmeti Allah’a şükürler olsun ki İznik Belediyesi tarafından yapılmakta. İşte bugünde bir yenisi daha. İznik’te ki ve çevremizdeki garip gurabaların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak gıdadan giyime her şeyin içerisinde bulunduğu bir market. Markete eşya temininde emeği geçen başta Kaymakamımıza, Kızılay İlçe Başkanımıza ve İznikli hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Sosyal belediyeciliğin en önemsedikleri unsur olduğuna dikkat çeken Başkan Sargın, “30 Mart seçimlerinden sonra 5 ana unsura temas etmiştik. Bunlardan En önemlisi Sosyal Belediyecilik. Bu ilke gereğince süreç içinde gerek ihtiyaç sahibi 300 kişiye günlük sıcak yemeklerini her gün evine ulaştırdık. Yıl içinde erzak, giyim yardımlarımızı sürdürdük. Evi yanandan, su basana bir şekilde sıkıntı çeken herkese elimizi uzatmaya çalışıyoruz. İznik Belediyesi olarak açılışlarımıza ve hizmetlerimize aralıksız devam edeceğiz, önümüzdeki hafta Pazar günü yapacağımız Bayındır Mahallesi Kültür Merkezi’mizin açılışını gerçekleştireceğiz. Hepinizi oraya davet ediyor, bu açılışımıza da katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum ” dedi.

ULUSLARARASI DÜZEYDE ALT GELİRLİ VATANDAŞLARIN KALKINMASINDA TÜRKİYE EN ÜST SIRADA YER ALMAKTA

Eski Bursa Ak Parti Milletvekili ve Milletvekili Adayı İsmail Aydın yaptığı konuşmasında

“Çok kıymetli hanım efendiler ve beyefendiler hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bu güne kadar İznik’te altyapıydı üstyapıydı derken milyonlarca liralık yatırımları hep birlikte açtık. Ama inanın benim için en anlamlı açılış bugün. Bu açılışa katkı koyan hayırseverleri ve kıymetli Belediye Başkanımız Osman Sargın’ın şahsında hepinizi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim için toplumumuzun alt gelir grubunu kalkındırmak önemli. Zengininden fakirine hep birlikte dayanışmayı sağlamak önemli. Gerek merkezi hükümetimiz kanalıyla ve gerek belediyelerimizin çalışmalarıyla çok şükür yardımlarımız her geçen gün artarak yapılıyor. Geçtiğimiz yıllarda uluslararası düzeyde yapılan araştırmalarda alt gelirli vatandaşların kalkınmasında Türkiye en üst sırada yer aldı. Kıymetli dostlar Ankara’da menfur bir saldırı sonucu vatandaşlarımızı katlettiler. Bizler terörü ancak birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde yok ederiz. Tekrar bu güzel hizmetin açılmasında emeği geçen hayırseverlerimize ve öncülük eden Belediye Başkanımız Osman Sargın’a teşekkür ediyor, hayırlı günler diliyorum” dedi.

BİZİ BİZ YAPAN EN GÜZEL HASLET SOSYAL YARDIMLAŞMA

İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise “Öncelikle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bende malumunuz zorlu süreçlerden geçiyoruz. Menfur saldırılar sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı ve yine bu zorlu mücadeleyi yürüten şehit olan askerlerimizi saygıyla, minnetle, şükranlar yaad ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Sayın vekilimizin de bahsettiği gibi, marketimizin de isminden yola çıkarak birbirimizi daha çok severek, kenetlenerek dün olduğu gibi bugün ve yarında milletimiz bu zorlu süreçlerin üstesinden gelecektir. Bizi biz yapan en büyük en önemli hasretlerden birisidir Sosyal Yardımlaşma. Milletimiz her zaman ihtiyacı olan vatandaşa, eşine dostuna ve komşusuna yardımcı olmayı kendine bir borç bilmiştir. Bu oluşan marketimizde bunun bir göstergesidir. Buna aracılık eden başta Belediye Başkanımız olmak üzere, hayırseverlerimize teşekkür ediyor, devamını bekliyor ve katılımınızdan dolayı hepinize de teşekkür ediyorum” dedi.

Hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturan İznik Belediyesi Sevgi Marketi hafta içi üç gün 08:00 – 17:00 saatleri arası hizmet verecek. Evlerimizdeki işe yarar durumda olup kullanılmayan eşyaları ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturan mağazadan faydalanmak isteyenler ihtiyaç sahiplerinden kimlik bilgileri dışında herhangi bir şey istenmiyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.