Pithiviers ile İznik Belediyesi Kardeşlik Protokolünü İmzaladı

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland adına Başkan Yardımcısı Anthony Brosse kardeşlik protokolünü Belediye Başkanlığı Makamında imzaladı.

İznik Mehter Takımı ile Belediye önünde İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu, Necati Tosun ve Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ve Belediye Meclis üyeleri tarafından heyet karşılandı.

İznik Belediyesi geçtiğimiz yıllarda Uluslararası kardeş şehir olarak İlk defa Almanya Spandau, Yunanistan Nikea, Kırgızistan Talas şehirleri ile kardeş olmuştu. Dördüncü kardeş şehir olarak Fransa- Pithiviers kasabası ile anlaşmayı İznik Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirdi. İmzalanan protokol sonrasında Türk Bayrağı ile İznik Belediye Başkanlığı flaması Fransa’nın Pithiviers şehrinde dalgalanacak.

Başkan Sargın “Türk Bayrağı ve İznik Flaması Fransa’da Dalgalanacak”

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da ” Tarihi başkent İznik’e hepiniz hoş geldiniz. Asırlar önce Fransa ile Türk toplumu kardeşliği Selçuklular döneminde başlayıp, Osmanlılar döneminde zirveye çıkan, özellikle Kanuni Sultan Süleyman döneminde Fransa ve Türk kardeşliğinin pekiştiği çünkü bizim kültürümüzde bütün insanlar kardeştir. Bu kardeş şehir anlaşmasının amacı İznik ile Pithiviers şehri insanlarının dostluk ve kardeşlik ilişkilerini geliştirmek, ekonomi, ticaret, eğitim, bilim, teknoloji, sosyal ve kültürel ve yerel yönetimler konularında bilgi alışverişi yapmaktır. İznik ve Pithiviers şehirlerindeki kurum ve kuruluşlar arasında kültür ve sanat ilişkilerinin kurulması konusunda çalışmalar yapmaktır. Karşılıklı yapılacak gezilerde, gelecek misafirleri ağırlamak, programlar yapmak, yerel yöneticilik alanında yapılacak gezilerde gerekli dokümantasyon ve altyapıyı hazırlamaktır. Yerel yönetimlerin temel amaçlarını konu alan geniş katılımlı proje, çalışma ve yarışmalar düzenlemek olacaktır. İznik ve Pithiviers şehirlerinin insanlarının birbirlerini tanıması ve yakınlaşmasını temin etmek ve kardeşlik duygularını geliştirerek etkinlikler düzenlenecek. Kültür, Sanat, turizm ve tanıtım amaçlı mekân ve çevrelerin kazanılması için çalışmalar yapılacaktır. Bu kardeşliği Phitivers’te sevgi tohumları ekmek, bu gün bu sözleşmeyi imzalamadan evvel tüm phitivers halkı ile beraber tüm Fransa halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland Türkiye’nin Avrupa Birliği Destekçisiyiz

Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland adına Başkan Yardımcısı Anthony Brosse yaptığı konuşmasında “Sayın belediye başkanımız biletini aldı, son anda Perşembe günü iptal ettirmek mecburiyetinde kaldı. Çok üzgün ama sizlere küçük bir yazı yazdı. Ben size bu yazıyı okumak istiyorum “Sayın İznik belediye başkan ve meslektaşım sayın Osman Sargın bey, Pihitivers’den gelen delegasyonu karşıladığınız için çok teşekkür ediyorum. Yanımda Ercan Afacan meclis üyesi, takip eden ve kardeş şehirlerin sorumlusu, kendisi şahsi olarak Pihitivers’in ve İznik belediyesi birleştiğinden kardeş şehir olduğundan çok huzur ve gurur duyuyorum. Hem kişisel bir duygu hem de bir kolektif toplum için iyi olduğuna inanıyorum. Bu kardeş şehrin metnini kendi yerinizde imza edeceğiniz metnin tüm yetkisini Anthony Brosse veriyorum. Bu metnin ikinci partisini de ocak ayında da Pihitivers’de bizim imza edeceğimiz, metnin karşılığını sizleri sabırsızlıkla Ocak 2016’da bekliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet bayramının yıl dönümünü kutluyor ve sizleri de tebrik ediyorum.Bu tebriklerimi Türk milletine armağan ediyorum. Ben ve bizler Türkiye’nin Avrupa birliğine katılmasına ve üye olmasına destek veriyoruz. Sizlerden yana büyük bir taraftarız. İznik halkına saygılarımla” dedi.

İmzalanan protokolden sonra İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland verilmek üzere Başkan Yardımcısı Anthony Brosse’ye Çini Vazo ve hediyeler takdim etti.

Heyet ardından İznik’in tarihi yerlerini tek tek gezerek, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan’a ziyarette bulunduktan sonra İznik Belediye Meclis Toplantısına katıldı. Fransa heyeti 6 Kasım 2015 tarihine kadar İznik Belediye Başkanlığının misafiri olarak bir dizi ziyaret ve gezilerde bulunacak.


Leave A Reply

Your email address will not be published.