Müze’nin Yaptığına Bak…

0

İznik’teki kanalizasyon çalışmalarının başlamasının üzerinden onsekizay geçti, bu süre zarfında doğalgaz, yağmur atık suyu ve içme suyu şebekesi ile ilgili toprak altı defalarca kazıldı ve hepsi için Anıtlar kurulundan gerekli izinler alındı. Şimdi Müze Müdürlüğü çok büyük bir iş yapmış gibi yol yapım çalışmaları için anıtlar kurulundan izin alınmadığı gerekçesi ile İznik’te yürütülen yol çalışmalarının durdurulmasını istedi.

Egolarını tatmin etmek için yapılan bu işlemler probleminiz olan kişilere değil İznik’e yapılan bir kötülüktür. İznikli esnafın ve vatandaşların bir an evvel bitmesi için gün saydığı çalışmaların durdurulması kime ne fayda sağlar. Bu izinler elbette ki alınacaktır fakat ikili istişare ile çözüme kavuşacak bu konulara ayak diretmek sadece İznik’i ve İznikliyi cezalandırmaktır.

Böcek Ayazması’nda ki tahribatı gazetemizden öğrenen Müze Müdürlüğü, asli göreviniz on kez kazılan bir yerde izin alınmadığı gerekçesi ile çalışmaların durdurularak ilçemizi ve vatandaşlarımızı dolaylı yoldan cezalandırmak olmamalıdır. “Böcek Ayazması tahrip edildi” haberimizin üzerinden tam bir ay geçti burası için ne yaptınız ? hangi çalışmaları başlattınız ? Ayazma dün itibari ile hala rezil bir şekilde duruyor. Mesainizi birazda tarihi eserlerimizin korunup kollanması için harcayınız.

Leave A Reply

Your email address will not be published.