MHP ‘den Şarkılı Eleştiri.

0

Milliyetçi Hareket Partisi İznik İlçe Başkanı Hilmi Dükkancı “hani benim Recebim” şarkısını çalarak Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe’ye göndermede bulunarak seçim dönemi verilen sözlerin hiç biri yerine getirilmedi dedi. Dükkancı yaptığı açıklamada aradan bir yıl geçmesine rağmen İznik Belediye başkanı Osman Sargın’da reklamını yapmaktan başka hiçbir hizmet yapmadı. Sargın seçim dönemi benim iki Recep’im var diyordu ikisinden de umduğunu bulamadı” dedi.

Hilmi Dükkancı MHP ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Recep Altepe ve Osman Sargın’ı eleştirdi. Dükkancı ; 2014 yılı 30 Mart tarihi itibari ile belediyeyi 5 milyon 515 bin lira para ile devrettik. Aradan bir yıl geçti belediye o kadar güzel idare edildi ki bugün itibari ile belediyenin beş buçuk milyon lira borcu var” dedi.

Bir Yılda 5 Milyon borç yaptılar

Dükkancı yaptığı açıklamada “Bakın arkadaşlar Osman Sargın imzalı 2014 yılı belediye bütçesi elimizde. Gider 29 milyon 620 bin lira, gelir 24 milyon 218 bin lira o kadar güzel becermişler ki bir yılda beşbuçuk milyon lira borç yapmışlar. Bunları şunun için söylüyorum propaganda yaparken bize 30 milyon borç bıraktılar diyorlar herkes gerçeği bilsin siyaseti bu kadar kirli emellerine alet ediyorlar. O kadar rahatlar ki Doğalgaz ve kanalizasyonu bile sahiplendiler. Nisan ayında koltuğa oturdular Mayıs ayında İznik’e biz doğalgaz getiriyoruz diye tören yaptılar. Burası birinci derece sit alanı arkadaş bu izinleri almak sadece iki yıl sürer. Bu kararların hepsi MHP’li başkan Kadri Eryılmaz döneminde alınmış ve yapılmıştır. Hiç kimse yanlış bilgilendirme yapmasın” dedi.

Köy Mallarını Ganimet Bulmuş Gibi Satıyorlar.

Dükkancı “Bir diğer konu köy tüzel kişilikleri ile ilgili, bunlar 2011 yılında çıkardıkları kanunla bunlara son verdiler. Zamanında köyün zengin kişileri Köyünün ihtiyaçları görülsün diye malını köyün tüzel kişiliğine bağışlayarak vakfetmiş. Şimdi bu kanun çıktı diye köyün mallarını alel acele ganimet bulmuş haramzadeler gibi satıyorlar. Daha önce söylemiştim Başkan bu malları satma bunun vebalini ödeyemessin diye fakat tüm ısrarlarımıza rağmen 65 tane köy tüzel kişiliğine ait arazi satışı onaylandı. Bu zihniyet bir senede beşbucuk milyon lira açık verdi ve iller bankasına olan borçlarından bir kuruş ödemediler hükümet belediyeler sıkıntıya girmesin diye yol verdi fakat 7 Hazirandan sonra bu borçları ödemeye başlayacaklar. Eğer bunlar bu kafayla giderse sonbaharda İznik’te belediye personeline maaş dahi ödeyemezler.

Dükkancı “Altepe Milletin Aklı ile Dalga Geçiyor”

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Osman Sargın hiçbir köyümüzde kendisi için oy istemedi benim iki Recep’im var dedi. O zamanlar sayın Cumurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başbakandı ve Recep Altepe, Sargın benim arkamda iki Recep var ben her türlü hizmeti yaparım dedi ve başkan seçildi. Evet aradan bir yıl geçti İznik belediyesinden Büyükşehir’e transfer edilen %40’lık pay ve su paraları yaklaşık olarak 7 milyon lira. Şimdi soruyorum Recep Altepe’ye 7 milyon liralık ne yaptın İznik’e ?. benim köylüm benim vatandaşım tozdan çamurdan dışarıya çıkamıyor Büyükşehir İznik’e astığı “hızlı tren ve teleferik” afişleri ile milletin aklı ile dalga geçiyor. Bu Recepler zaten bir şey vermeye değil almaya alışıklar arkadaşlar. 7 milyon lira İznik’ten para alacaksın bir sene zarfında İznik’e hiçbir şey yapmayacaksın.”dedi. Toplantının ardından MHP ilçe binasından gün boyu “hani benim Recebim” şarkısı çalındı.


Leave A Reply

Your email address will not be published.