MHP’den 250 kişi Toplu Olarak İstifa Etti…

0

İznik’te Milliyetçi Hareket Partisi’nden 250 kişi topluca istifa etti. Eski ve yeni yöneticilerinin de aralarında bulunduğu MHP üyesi 250 kişi belediye düğün salonunda gerçekleşen toplantıda topluca istifa ettiler. Kalabalık bir grubun yer aldığı gecede istifaların 14 Ağustos’a kadar devam edeceği kaydedilirken olası bir olaya karşın Çevik Kuvvet’te ilçe merkezinde hazır bekletildi.

MHP Bursa eski il başkanları Hasan Toktaş ile Yüksel Yılmaz ve eski il yöneticilerinin de destek verdiği toplantıda konuşan MHP İznik eski İlçe Başkanı Hilmi Dükkancı, “18 aydır büyük bir mücadele verdik. 7 Haziran seçimlerin de Milliyetçi Hareket Partisi yanlış bir strateji uygulaması ile köşeye sıkışmış AKP’nin yanında hadi erken seçime gidelim beyanı ile ve bunun akabinde 1 Kasım seçimlerinde yaşadığımız büyük hayal kırıklığı Milliyetçi Hareket Partisi’nin, PKK’nın taşeronu olan HDP’nin arkasında kalması, ülkücü, milliyetçi camiada büyük bir moral bozukluğu yaratmıştır” dedi.

Dükkancı, “Bundan sonraki süreçte parti içerisinde muhalif grup diye bir hareket başladı. 5 tane genel başkan yardımcısının başlattığı bir hareket. İsteğimiz şuydu; Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünde “Genel başkanı değiştirilemez” maddesini değiştirmekti. Tek amacımız oydu. 545 imza toplandı. Olağan üstü tüzük değişikliği kurultayı yapalım dedik. Fakat “siz 1100 imza da toplasanız, size bu kongreyi yaptırmayız” dedile. Bir karar vermemiz gerekiyordu, artık yeni bir şeyler yapmamız lazımdı işte bu akşam 250 arkadaşım ile beraber Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ediyoruz. Onlar küfür de etse saldırsa da biz susacağız. Biz edebi, efendiliğimizi ve ülkücü duruşumuzu bozmayacağız. 250 arkadaşımız ile bu akşam istifa ettik. Ve bundan sonra da Meral Akşener hanımefendi ile birlikte hareket edeceğiz.” Dedi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.