Mehteran Çin’de Gururumuz Oldu…

0

İznik Belediyesi Mehter Takımı uluslararası arenada katıldığı festivallerde adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha önce Fransa, Almanya, Belçika, Moskova ve Makedonya’da yaptıkları gösteriler ile büyük beğeni alan mehtar takımı Çin’in Dalian şehrinde düzenlenen Uluslararası Müzik ve Bando festivaline katılarak gösterdikleri performans ile büyük beğeni topladı.

18 – 24 Ağustos tarihleri arasında yapılan festival için 60 saatlik uçak ve tren yolculuğunun ardında Çin’e varan Mehter Takımı 39 ülkeden katılan gösteri gurupları arasında büyük ilgi gördü.

İznik Mehter Takımının kurucusu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Akçaalan yaptığı açıklamada “Çin’de düzenlenen festivalde ilk kez bir sivil mehter takımının gösteri yapması buradaki yerli halk tarafından büyük ilgi gördü. Festivale katılan diğer takımlar ve Çinli vatandaşlar Mehter gurubu ile fotoğraf çekinmek için sıraya girdiler. Mehter takımımızın ünü gün geçtikçe büyüyor ben ve arkadaşlarımda buradaki gösterilerimizi layıkıyla icra ederek İzniğimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip Ülkemizin bayrağı gururla dalgalandırıyoruz” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.