Mehmetçiğe Zeytin Dalı…

0

İznik’te 98/1 tertip asker adayları, acemi birliklerine ilçede görev yapan Mehmetçikler tarafından dualarla uğurlanırken ilçe protokolü ise Mehmetçikleri Afrin harekatının sembolü olan zeytin dalı vererek uğurladı.

İznik Belediyesi ve Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından tertip edilen asker uğurlama töreni Eski belediye binası, 15 Temmuz Şehitler Meydanında gerçekleşti. Törene ilçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, ilçe Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Jandarma Komutanı Üsteğmen Tuncay Doğan, Müftü Üzeyir Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, CHP İlçe Başkanı Asiye Çalışkan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ZEYTİN DALI İLE UĞURLANDILAR

Meydanda hazır bulunan 23 Mehmetçik için Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından ilçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Mehmetçikler için etti. Ellerin semaya açıldığı dua sonrasında İznik Gazetesi yazarı halk ozanı Fevzi Olgun, asker şiirini seslendirdi. Daha sonra protokol ve ilçe jandarma komutanlığın da görevli Mehmetçikler acemi birliklerine uğurlanacak kınalı kuzulara, Afrin Harekatı’nın sembolü olan zeytin dalı ile birliklerine uğurladı. Törenin ardından meydanda lokma döküldü.


Leave A Reply

Your email address will not be published.