KÜLTÜR ELÇİLERİ İZNİK’TE

0

Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl yedincisini gerçekleştirdiği “Türkçe Yaz Okulu” programı 46 ülkeden 540 yabancı öğrencinin katılımı ile başladı. 25 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan program, Türkiye’nin 16 farklı şehrinde bulunan 20 üniversitede yürütülüyor. Öğrenciler bu program sayesinde hem Türkçeyi yerinde öğrenecek, hem de Türk kültürünü yakından tanıyacak.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden başkan Sargın, “Öncelikle Medeniyetler başkenti İznik’e hoş geldiniz. İznik Dört Medeniyete başkentlik yapmış önemli bir şehir. Burada her dönemin izlerine rastlayabilirsiniz. İznik Çinisi ise bizimle özdeşmiş el emeği göz nuru bir sanat. Bunu İznik’i gezdiğinizde görüp hissedeceksiniz. Sizler Türkiye’nin tanıtım elçilerisiniz. Bu günden sonra da sizleri İznik’in tanıtım elçileri olarak görmek istiyoruz” dedi. Ayrıca Başkan Sargın Öğrencilere İznik hakkında tarihi bilgiler verdi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Öğrt. Üyesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Salih Pay ise “Türkçe Yaz Okulu projesi kapsamında İznik’i de Kültür gezilerimize aldık. Bizleri ağırladığınız ve desteklediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca Müdür Salih Pay, Belediye Başkanı Osman Sargın’a desteklerinden dolayı plaket sunarken, Başkan Sargın da öğrenciler çini kolye hediye etti. Ziyaretin ardından İlçenin tarihi yerleri ve Çini çarşılarını gezen heyet İznik’e hayran kaldıklarını belirtti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.