Kayışoğlu; İznik Gölü Uzungöl Gibi Olmasın

0

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü’nün Sahil Projesi kapsamında nefes alamaz hale getirileceğini söyledi.

İznik’in ilk kadın ilçe başkanı sıfatını taşıyan CHP İlçe Başkanı Asiye Çalışkan’ı ziyaret eden Altaca Kayışoğlu, “Tarihin altın gibi değer taşıdığı İznik, maalesef iyi yönetilemiyor. İlçe Başkanımız Asiye Çalışkan ve önceki başkanımız Ayan Özer’in sürekli dile getirdiği sorunlara bir yenisinin daha eklendiğini görüyoruz.

Türkiye’nin beşinci Marmara Bölgesi’nin en büyük doğal gölü dolan İznik Gölü’nün nefes alabilmesi için sahilinin doğal haliyle korunması gerekiyor. Çünkü, dalgalar içindeki pislikleri sahile vurarak gölü temizliyor, nefeslendiriyor. İznik Belediyesi’nin isteğiyle Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmek için haziran ayında başlattığı sahil projesi ortaya Trabzon’un o ünlü gölü Uzungöl gibi can çekişen bir İznik Gölü ortaya çıkaracak. Göl kıyısı beton duvarlarla çevriliyor. İlçe başkanlarımız bu konuda uyarılarını yaptı ama dikkate alan yok. Bir kez daha tekrarlıyoruz, İznik Gölü Uzungöl gibi olmasın, bırakalım yaşasın” diye konuştu.

İznik İlçe Yönetimiyle birlikte İznik Müzesi’ni de gezen CHP Bursa Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, restorasyonu 3 Ekim 2012’de başlayan ve bitimi için 19 Haziran 2013 yılı tarih olarak verilen müzenin 5 yıldır açılmadığına dikkat çekti.

Altaca Kayışoğlu, “Müze neden açılamıyor? Restorasyon çalışmalarında yanlış giden bir şey mi var? İznikli merak ediyor. Tarihe ve doğaya düşkün, çevresini seven insanlar merak ediyor? Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş’a 5 yıldır açılamayan İznik Müzesi’yle ilgili merak edilenlere yanıt vermesi için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdik. Vereceği yanıtları merak ediyoruz. 9 aylık restorasyon planı yapılırken, neden bu süreç 5 yıla uzadı, herkesin bilmeye hakkı var” diye konuştu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.