İznik’de 200 öğrenciye eğitim desteği

0

Çocuklar Hepimizin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Derneği, İznik’ in dağ köylerindeki ana okulu, ilk ve orta öğretimi kapsayan yaklaşık 200 öğrencinin eğitimlerine destek vermek üzere okullarda ziyaretlerde bulundu. “Okula Başlıyorum” projesi kapsamında dernek üyeleri ve İznik Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir görevli okulları ziyaret ederek oyuncak, kırtasiye ve çok sayıda kitabı öğrenci ve öğretmenlerle buluşturdu.

İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “Okula Başlıyorum” projesi kapsamında ilçe genelindeki tüm okullarda kütüphanelerin genişletilmesi ve bu kütüphanelere gerekli kitap desteğinin yapılabilmesi için başlatılan çalışmada okul kütüphanelerine verilmek üzere 500 adet kitap ve bu okullardaki öğrencilere dağıtılmak üzere kırtasiye ve oyuncak sahiplerine iletildi.

Köy okullarının ziyareti esnasında Öğretmen ve Öğrenciler ile görüşen Dernek Başkanı Doç. Dr. Şermin Tetik yaptığı açıklamada, üyeleriyle merkez ve köylerdeki okulları ziyaret ettiklerini söyledi. Her yıl bu ziyaretleri gerçekleştireceklerini ifade eden Tetik, “Bu öğretim dönemi başında yaklaşık 200 öğrenci ‘ye ulaştıklarını, bu sayının katlanacağını ve aynı zamanda ziyaret edilen okullarda “okuma alışkanlığı kazandırma” çalışmalarını da destekleyeceklerini bildirdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.