“İznik Ultra” Tarihi Kent Koşusu İle Sona Erdi.

0

Türkiye’nin en çok ilgi gören İznik Ultra Maraton yarışları tamamlandı. 15-17 Nisan arasında 5. kez düzenlenen yarışa 22 ülkeden binlerce sporcu katıldı. Sporcular, 136, 85, 50 ve 15km’lik parkurları koşarken, etkinlik sonunda 5km’lik “Tarihi Kent Koşusu” ile son buldu.

İznik Ultra Maratonun’ undaki yarışlarda 136 kilometrelik Koşuda Şampiyonluğu 17 saat 10 dakika 9 saniye ile 3 Nolu göğüs numarası ile Aykut Çelikbaş Göğüsleyen Aykut Çelikbaş’tan olurken, 29 nolu göğüs numarası ile Mehmet Arslan 17 saat 30 dakika 38 saniye ile ikinci, 1 nolu göğüs numarası ile Faruk Kar 17 saat 48 dakika 42 saniye ile İznik Ultra Maratonunun üçüncüsü oldu.

Macera Akademisi-Race Setter tarafından, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin desteğiyle tam bir koşu festivali olan İznik Ultra Maratonu ASICS işbirliği ile düzenleniyor. İlk kez 2012’de 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra, katılım açısından beş yılda 8 kat büyüdü. Her yıl katılımın arttığı yarışlar Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını belirleme noktasına geldi.

5 Kilometrelik “Tarihi Kent Koşusu”nda 2014 göğüs numarası ile Kamil İnak birinci, 2272 göğüs numarası ile Eren Beki İkinci, 2204 göğüs numarası ile Selim Öz üçüncü oldu. Bayanlarda ise 2177 nolu göğüs numarası ile Dilara Demir birinci, 2006 nolu göğüs numarası ile Serpil Semercioğlu İkinci, 2003 nolu göğüs numarası ile İnci Döndas Üçüncü oldu.

Başkan Sargın 2017 Yılında 5 Kilometrelik Tarihi Koşu İki Sur Arasında Olacak

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Ödül töreninde yaptığı konuşmada “2017 yılı İznik Ultra Koşusunun 5 Kilometrelik “Tarihi Kent Koşusu”nu İki sur arasında gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. İznik’te koşan herkes, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı eserlerini görerek ve dokunarak koşacak. Bu ruhu içinde yaşacaklar. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Beşinci Uluslar arası Ultra Maratonu Madalya ve ödül törenine, Bursa Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Bursa Vali Yardımcısı Fatih Kadiroğlu, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun ve sponsorların yöneticilerin katılımı ile gerçekleşti.

Beş yıl boyunca İznik Ultra Maratonuna katılanlara Organizasyon sahibi Caner Odabaşoğlu tarafından İznik çini plaketi verildi. Ayrıca destek veren Resmi Kurumlara da İznik Çini plaketi takdim edildi.

Protokol üyeleri tarafından yarışlarda derece alan sporculara madalya ve hediyeleri verildi. İznikli gönüllü partnerler İznik TÜGVA temsilciliği ve Selçuk İlkokul ve Ortaokulu gerek bando, gerekse folklor gösterileri gönüllere taht kurmayı başardı.


Leave A Reply

Your email address will not be published.