İznik Ultra Maratonu Start Aldı…

0

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Türkiye’nin en uzun parkurlu yarışı olan İznik Ultra Maraton’un ilk etabı olan 136 Km. koşusu yerli ve yabancı 95 sporcunun katılımıyla start aldı.

Türkiye’nin en uzun parkur uzunluğuna sahip Maratonun startını İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe ile belediye başkanı Osman Sargın verdi. Cuma gecesi 00’da start çizgisinde toplanan 95 sporcu, herkesin eşlik etiği geri sayım ile birlikte start aldı.

136 kilometrede yapılan yarışmaya dünyaca ünlü sporcular katıldı. Bu isimler arasında Birleşik Krallık’tan Donnie Campbell ve Zoe Salt, Persenk Ultra Kadınlar birincisi Bulgar Maria Nikolova, 246 km’lik Spartatlon yarışını Türkiye’den ilk ve tek bitiren atlet ve aynı zamanda İznik Ultra 130 km ikincisi ve Orhangazi Ultra 2014 80 km erkekler birinci Aykut Çelikbaş, Türkiye’de ultra maratonu başlatan, eski dünya şampiyonu Bakiye Duran yer alıyor.

Koşu startını vermeden önce konuşma yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Medeniyetlerin başkenti İznik’e hoşgeldiniz. Şimdi başlayacak yarışta 136 km’lik bir koşu gerçekleştireceksiniz. Bu koşunun sağlıklı, huzurlu bir şekilde geçmesini ve sonlanmasını diliyor ve tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

İznik Kaymakamı Karameşe yaptığı konuşmada “Geçen yıl kendim de 42 Kilometre koştum. Siz 136 Kilometrre koşacaksınız bu büyük bir cesaret. 95 yarışmacımızı tek tek kutluyorum bu büyük bir ceseret.”dedi.

Dün gece yarısı startı verilen 136 kilometrelik Maraton ile başlayan İznik Ultra yarışları 46 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 83 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu ve 10 kilometrelik İznik koşuları ile devam edecek.


Leave A Reply

Your email address will not be published.