İznik İçin Güç Birliği Yaptılar

0

İznik Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren 20 Çini Sanatkârı İznik’in değerlerine sahip çıkmak ve bunu en iyi şekilde yansıtabilmek için büyük bir işe imza atıyorlar.

İznik’in tarihi olduğu kadar, doğası, anıt çınar ağaçlarıyla ünlü ve halkın yoğun olarak vaktini geçirdiği Kılıçaslan Caddesi üzerinde bulunan İznik Belediyesi Hizmet Binası, İznik’i yansıtan yeni görünümüne kavuşacak.

İznik Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerine devam eden 20 kişilik Çini Sanatkârı yaklaşık 100 m² büyüklüğündeki bir Çini Eseri elleriyle işliyor. İznik Belediye İş Hanı 2. Katta çalışmalarına devam eden ekibin işledikleri çiniler bittiğinde sütunlar halinde İznik Belediyesi Hizmet Binası’nın dışını süsleyecek. Çalışmalarına gönüllü ve imece usulü olarak devam eden Çini Sanatkârları açıklamalarında amaçlarının İznik’in değerlerini en iyi şekilde yansıtacak eserler ortaya çıkarmak olduğunu belirttiler.

Çalışmaları yerinde inceleyen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “İznik’te artık birlik, beraberlik ve gönüllülük esasıyla işler başarılmaya başlandı. Görüyoruz ki konu İznik’in çıkarları olunca esnafımızdan, sanatkârlarımıza herkes elini taşın altına koyuyor. İşte bunun en güzel örneğini burada görüyoruz. İznik’in dünyaca ünlü eseri olan ve ülkemizin tüm dünyada temsil eden İznik Çinisi’ni en güzel şekilde yaşatmak ve yansıtmak için sanatkârlarımız canla başla çalışmalarına devam ediyor. İznik’in Kılıçaslan Caddesi’nde bulunan Belediye Hizmet Binamız tarihi değerlerimizin merkezi noktasında olmasının yanında ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerinde geçiş noktası. Çini Sanatımızın en iyi şekilde yansıtmak için başlattığımız bu çalışma ile sütunlar halinde binamızın dışı çini ile kaplanacak. Yaklaşık 100 m² büyüklüğünde bir çalışma gerçekleştiren Kent Konseyi bünyemizde faaliyet gösteren Çini Sanatkârlarımıza teşekkür ediyor, hepsinin ellerine sağlık diyorum” diye konuştu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.