İznik Göl Suyu “İyi kalite Su” çıktı!

0

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, yaz mevsimiyle birlikte deniz ve göl sahillerinin halk sağlığına uygunluğunu belirlemek amacıyla sahillerden numune alımlarına başladı. 15 Eylül tarihine kadar gerçekleştirilecek numune alımlarının ilk sonuçları sevindirirken, İznik Gölü çevresinden yönetmelik doğrultusunda tespit edilen 4 noktadan alınan numuneler sonucu su girilebilir nitelikte çıktı.

İznik Sahili “İyi kalite su” Orhangazi Sahili “Orta Kalite su” çıktı.

Yönetmelik doğrultusunda alınan her numunenin iyi, orta ve kötü kalite su olarak değerlendirildi ölçümlerde Göllüce, İnciraltı Mevkii ve Darka Tatil Köyünden alınan numuneler “ iyi kalite su” olarak çıkarken Orhangazi’den alınan numune kılavuz değerlerin sınırında çıkarak “ orta kalite su” olarak değerlendirildi. Yaz mevsiminin gelmesiyle gerek il içinden, gerekse de il dışından yoğun olarak halkın rağbet edeceği İznik Gölü ve plajlarımızın insan sağlığını tehdit etmemesi tüm vatandaşlara derin bir nefes aldırdı. Denetimler 15’er günlük periyotlar halinde Eylül ayına kadar devam edecek.

En Temizi İnciraltı Mevkii Çıktı…

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan numuneler sonucunda İnciraltı mevki parametlerin altında kalarak İznik Gölünün en temiz bölgesi oldu. İnciraltı mevkisinin ardından az bir farkla Göllüce en temiz ikinci bölge oldu. Darka Tatil Köyü ise parametrelerin altında kalmasına rağmen sınır değerlere yakın çıktı. Bu ölçümlere göre numune alınan 3 plajın hepsi de girilebilir nitelikte olduğu tespit edildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.