İznik Baraj İhalesi Bugün Yapılıyor…

0

DSİ 1. (Bursa) Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan ve 21 Mart tarihinde yapılması düşünülen baraj ihalesi ertelenmişti. Bugün aldığımız bilgilere göre dev ihale bugün Ankara’da gerçekleşiyor.

İznik Barajı, Ön Yüzü Beton Kaplı Kaya Dolgu tipinde ve temelden yüksekliği 105,90 metre olacak. 36,78 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip baraj, İznik ilçe merkezine yıllık 6 milyon m3 içme ve kullanma suyu iletilmesine hizmet edecek. Ayrıca İznik gölünden terfi ile sulanan 61.000 dekar arazinin cazibeli olarak sulanması ve yılda 9,48 milyon kilovatsaat enerji üretimi sağlanacak.

İznik Projesinin Proje Yatırım Bedeli yaklaşık 500 milyon TL ‘dir. Proje kapsamında 1 adet baraj, 7,16 km isale hattı, sulama, arıtma ve enerji tesisleri inşa edilecek.

Projeden 51,670 milyon TL fayda sağlanacak olup İznik İlçesinin de 2070 yılına kadar içmesuyu sorunu kalmayacak. Baraj bittiğinde ise 150 kişiye istihdam sağlanacak.

İznik Barajı Tamamlandığında;

*İlçe ve yakın köylerde toplam 6.100 HA tarım arazisi barajdan cazibeli olarak kapalı sistem ile sulama yapılacak.

* İnşa edilen enerji tesisleri ile yılda 9,48 milyon kilovatsaat elektirik üretimi yapılabilecek

*İlçe merkezine yıllık 6 milyon m3 içme ve kullanma suyu temin edilecek böylelikle 2070 yılına kadar Şehrin su ihtiyacını karşılamış olacak

*Sulama ücretlerini ödemekte zorlanan çiftçiler için rahat bir nefes olacak.

* Barajdan sulama yapılacağından dolayı İznik gölünün ekolojik dengesi de korunmuş olacak.

* Bajın faydaları yanı sıra istihdam anlamında en az 150 kişiye iş kapısı olacak

Leave A Reply

Your email address will not be published.