İYİ PARTİ KURUCU YÖNETİMİ BASINA TANITILDI…

0

İYİ Parti İznik ilçe Kurucu Yönetimi belli oldu. Meral Akşener´in Genel Başkanlığında kurulan İyi Parti´nin, içlerinde MHP ilçe eski başkan ve yöneticilerinin de bulunduğu İznik İlçe kurucu yönetimi açıklandı. İyi Parti´nin İznik’te Kurucu Başkanlığını Hilmi Dükkancı üstlendi.

Belediye iş hanındaki parti merkezinde düzenlenen toplantıda 40 kişiden oluşan Kurucu Yönetim kurulu basına tanıtıldı.

Toplantıda Kurucu yönetim kurulu başkanı Hilmi Dükkancı’ya “ İYİ Partinin İznik’te izleyeceği yol haritası” soruldu. Dükkancı, öncelikle açıklamış olduğum 40 kişilik yönetim kurulumuz, yarından itibaren Genel Merkez’in oluruna sunulacak. Cuma gününe yetiştiği taktirde Dernekler Masası’na verilip resmen kurulmuş olacak” dedi.

“PROBLEMİ OLMAYANA KAPIMIZ AÇIK”

Dükkancı, daha sonra gazetecilerin “Yol haritası” sorusuna değindi. Hilmi Dükkancı, “İYİ Parti İznik’te, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesiyle problemi olmayan, Milli ve Üniter Devlet yapısıyla problemi olmayan, İnsan Hak ve Temel özgürlüklere saygılı, Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti ile ilgili problemi olmayan, Atatürk ile problemi olmayan, geçmişi, mazisi ile problemi olmayan herkesi kucaklayacak. Bu söylediğim yapının içerisinde Türkiye’nin bütün renkleri olan Sosyal Demokrat, Milli Görüşçü, Ülkücü, eski ANAP’cı, eski DYP’li arkadaşlardan oluşan bir yönetim oluşturduk. Biz şunu diyoruz; Bizi bir yere konumlandırmak istiyorlar. Türkiye’de siyaset, merkez sağ-merkez sol olarak takdim ediliyor. Merkez sağ var, merkez sol var, ama birde merkez var. O merkez Türk milleti. İYİ Parti’de o merkezin mecidiyeköy escort ta ortasında. Temel siyasetimiz Türk milletine, Türk vatanına. Bu değerlerde uzlaşan, sıkıntısı olmayan herkese kapımız açık” dedi.

İYİ PARTİ SEÇİME GİRECEK

Bu soruya da açıklık getiren Dükkancı, şöyle konuştu. “10 gün önce YSK’nın yapmış olduğu bir açıklama var. 2018 yılında yapılacak herhangi bir seçimde var olan siyasi partiler ve seçime girmeye hak kazanan siyasi partileri açıkladı YSK 90 tane parti var seçim mevzuatına uyan ve seçime hak kazanan ise sadece 9 parti olduğunu belirtti. Ardından İYİ Parti seçimlere giremiyor gibi toplumda bir algı oluşturulmaya başlandı. İYİ Parti 10 Aralık öncesi kuruldu ve bu tarih itibariyle de olağan kongresini yaptı. Siyasi partiler kanununda seçimlerden 6 ay önce kurulan siyasi parti seçimlere giremez der, İYİ Parti’nin böyle bir durumu söz konusu değil çünkü biz Kasım ayında kurulduk, 10 Aralık itibariyle de kongresini yaptı. Şimdi bizim beklentimiz, 15 Temmuz’da seçim olacağı yönünde. Sayın Meral Akşener’de sürekli bunu gündeme getiriyor. Çünkü kullanılacak başka senaryo kalmadı. 15 Temmuz mağduriyeti üzerinden bir seçim olması bekleniyor. Yalnız şöyle bir durum var 2018 Haziran ayının 10’undan önce bire seçim yapılırsa İYİ Parti bu seçimlere katılamıyor. Ama 10 Haziran’dan sonra yapılacak bütün seçimlere İYİ Parti katılıyor. Şimdi hızlandırılmış bir şekilde ilçe kongreleri olacak. Bizde 21 yada 28 Şubat’ta ilk kongremizi yapmayı planlıyoruz” dedi.

İYİ Parti İznik ilçe kurucu yönetimi şu isimlerden oluştu; Hilmi Dükkancı, Emrah Özsin, Mustafa Küçük, Ömer Alperen Özen, İbrahim Kaman, Hasan İncili, Sabriye Dinçer, Cem Karabüber, Suat Özbek, İbrahim Bektaş, Davut Batur, Ayhan Yıldırım, Selahattin Esen, Turgut Kuzgun, Latif Yılmaz Özgür, Şayan Hekimoğlu, Salih Yıldız, Recep Kayrak, İbrahim Tırnava, Ahmet Gökbayrak, Serkan Doğan, İlker Kara, Göksel Yüksel, Emre Yunus Uysal, Hurisel Güney, Mediha Özkurt, Hüseyin Acaroğlu, Mehmet Zengin, Nurettin İri, Nurgül Karanfil, Rahmi Demican, Recep Durgut, Sabri Yıldırım, Volkan Ürensel, Ergün Er, Celal Yüksel, Akif Akçaalan, Hayri Okkalı, Mehmet Karcı, Hüseyin Okkalı

Leave A Reply

Your email address will not be published.