Hersek CHP’ye Çattı…

0

AK PARTİ İZNİK İLÇE BAŞKANI MAHMUT HERSEKLİ’NİN GÜNDEM YARATACAK BASIN AÇIKLAMASI

Ak Parti İznik İlçe Başkanlığı olarak Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ayan Özer’in Belediye Başkanımız ve İznik Belediyesi hakkında yaptığı basın açıklamalarına cevap vererek; Sayın Özer’in CHP Genel Başkanı ve yaptığı basın açıklamaları sonrasında yaptığı geri dönüşlerle lakabı Çarkçı Kemal’e çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolunda ilerlediğini de belirtmek istiyoruz.

Sayın Özer açıklamalarında Belediye Başkanımız Osman Sargın’ın Büyükşehir Belediyesi, İznik Belediyesi ve İznik Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen Muhtarlar İstişare Toplantısında; “Muhtar arkadaşlarım dedikodulara kulak asmayın, gelin icraat üretelim, İznik’e projeler kazandıralım.” sözlerine atıfta bulunarak CHP’nin dedikodu üretmediğini söyleme gereksiniminde bulunmuştur. Belediye Başkanımız açıklamasında hiç bir şekilde kişi ve kurum ismi kullanmamış ve özellikle arazi satışları ile alakalı dedikodular olduğunu belirtmiştir. Ama Türkçemizde bu konuyu özetleyen çok güzel bir atasözü vardır; “Yarası olan gocunur.” Öyle zannediyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP İlçe Başkanınının dedikodu konusunda yarası vardır ve gocunmuştur.

İkinci olarak; Sayın Özer, İlçe Başkanı seçilmesinin ardından Belediye Başkanımıza gerçekleştirdiği ziyarette; muhtarlarımızın internet ve bilgisayar konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiğini söylerek, bunun çözüme kavuştuğunu belirtip başkanımıza teşekkür etmiş. İznik Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar ile Muhtarlarımıza internet dağıtımına geçtiğimiz aylarda başlanmıştır. Yani CHP İlçe Başkanı; ilçe kongresini daha rüyasında bile göremezken bazı muhtarlarımıza bilgisayar dağıtılmış ve İznik Belediyesi de çeşitli internet dağıtım şirketlerinden teklifler alarak İznik Belediyesi’ni zarara uğratmadan muhtarlarımıza hizmet vermenin çalışmasını başlatmıştır.

Üçüncü olarak CHP İlçe Başkanı Ayasofya Camii bahçesinde gerçekleştirilecek Abdesthane, Tuvalet ve Turizm Enformasyon Bürolarını kapsayan yeni projenin yerine seyyar tuvalet önererek CHP’nin o büyük vizyonunu da ortaya koymuştur. Gerçi biz Ak Parti olarak CHP İlçe Başkanından bizim projemiz yerine LAZIMLIK önermesini bekliyorduk ama Sayın Özer bizi şaşırttı ve seyyar tuvalet önerdi. Ayasofya Cami bahçesine gerçekleştirilecek proje 3 kez değiştirildi. Uzmanların görüşleri alındı. En uygun proje uzmanların görüşlerine göre hazırlanarak; Anıtlar Yüksek Kurulu’na sunuldu ve onaylandı. Ve inşaat çalışmasına başlandı. Hepimizin bildiği gibi projenin yapılacağı yerde önceden de Tuvalet ve Turizm Enformasyon ofisi vardı. Şimdi şehrin merkezine yakışacak bir şekilde; engelli lavaboları, abdest alma yerleri, bay ve bayan lavabolarını kapsayacak, ilçemize gelen turistlere en güzel bir şekilde hizmetin sunulması için Turizm Enformasyon bürosunu da kapsayacak bir şekilde bir yapı oluşacak.Açıkçası CHP İlçe Başkanının Ayasofya konusundaki hassasiyeti de beni ziyadesiyle memnun etti. Çünkü biz CHP dönemlerinde Ayasofya’nın ahır olarak kullanıldığını da biliyoruz. Sayın Özer’in tarih konusunda çok geri gitmesine gerek yok; İznik’in tam merkezinde CHP’li Belediye Başkanı döneminde bir gecede tarihi yapıların yok edilerek nasıl üzerine bina inşa edildiğini öğrenmek istiyorsa kendi iş yerinden çıkıp kafasını sola çevirsin yeter.

Gelelim CHP İlçe Başkanınn araziler ile ilgili söylemlerine. Belediye Başkanımız Osman Sargın hiç bir zaman; “Hiçbir köy arazi satılmamıştır.” diye bir açıklama yapmamıştır. O açıklamanın aslı; “Muhtarlarımızın bilgisi dışında hiç bir mahallede hiç bir arazi satılmamıştır.” olacaktır. Yani ortada yaman bir çelişki yoktur. Yapılan arazi satışları ile de mahallelerimizin ihtiyacı olan, eserler ortaya koyulmuştur. CHP İlçe Başkanı Özer; arazi satışı yapılmadan belediyecilik yapılmasına örnek olarak Rahmetli Erdoğan Savaş Başkanımızı ve Elbeyli Belediyesi Eski Belediye Başkanı Sayın Kenan Karakaş’ı

örnek göstermiştir. Bizler İznik merkezinde Üyecek Mevkinde 50 Dönümlük yerin satılışını da, Elbeyli’de yapılan satışları da çok iyi biliyoruz. Hatta Elbeyli’de son anda satıştan vazgeçilen yerleri de biliyoruz. Hatta ve hatta hangi belediye başkanı, hangi mahkemelerce 14 farklı suçtan suçlu bulunmuş ama cezası ertelenmiş bunları çok çok iyi biliriz. Fakat biz Ayan Özer gibi ne Rahmetli Erdoğan Savaş Başkanımızın kemiklerini sızlatırız, ne de Eski bir Belediye Başkanı hakkında söylem üretip ortamı bulandırmaya uğraşırız. Bizim anlayışımız da Millete Hizmet eden herkese rahmet okumak vardır. İlçemize hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Hizmetlerinden dolayı Rahmetli Erdoğan Savaş’tan Allah razı olsun, Elbeyli Beldemize hizmetleri dokunan Kenan Karakaş’tan da Allah razı olsun. Fakat Sayın Ayan Özer rahmetli üzerinden siyaset yapmaya devam etmesin. Rahmetli ebedi istirahatgahında rahat etsin. Ama Sayın Özer’in amacı bağcıyı dövmekse kusura bakmasın biz bağcıyı dövdürmeyiz.

Ve son olarak Sayın Özer; eski yasaya göre köy Büyükşehir Yasası ile mahalle olan yerlerdeki arazilerin hiç bir muhtarın bilgisi olmadan satıldığını iddia etmiştir. Yeni yasa ile birlikte muhtarlarımızın söz konusu araziler üzerinde söz hakkı olmadığı doğrudur. Fakat Ak Parti’nin belediyecilik anlayışının temelinde vatandaşımız vardır. Tüm mahallelerimizde muhtarlarımız ile koordinasyon içinde çalışıyoruz. Yer satışlarında da muhtarlarımızn bilgileri ve talepleri doğrultusunda çalışma yürütüyoruz. Sayın Özer; arazi satışları ile alakalı “Bu mallar belediye tarafından hiçbir muhtarın rızası alınmadan satılmıştır.” iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Eğer iddiasını ispatlamazsa bugünden itibaren kendisine Genel Başkanlarına dediğimiz gibi “ÇARKÇI AYAN” ünvanını takacağız.

Leave A Reply

Your email address will not be published.