Hamit Dede 106 Yaşında Vefat Etti..

0

1912 yılında Bulgaristan’ın Kiremitlik Köyü’nde doğan Hamit Biçer eşi Emine Biçer ile savaş nedeniyle Türkiye’ye göç etmiş ve İznik’e yerleşmişti. İznik Hamit dedeyi “en büyük hayalim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek” söylemi ile tanımıştı.

2016 yılında TÜGVA İznik İlçe Temsilciliği’nin İznik Akademi projesi kapsamında düzenlediği “Çınarların Gölgesinde” etkinliği kapsamında Dünya Yaşlılar Günü’nde hamit Biçer’i evinde ziyaret etmişti.

TÜGVA üyesi gençlere hayatından kısa kesitlerle deneyimlerini aktaran ve gençlere nasihatlerde bulunan Asırlık Çınar Hamit Biçer; “En büyük hayalim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek” demeşti.

105 yaşındaki Hamit Biçer, gençlere nasihatlerde bulunarak; “Niyetiniz halis ise işiniz hayırlı olur. Bizim sağlığımız önemli değil önemli olan devletin bekası. Ben Demirel’in dönemini de yaşadım, Özal’ın dönemini de. Kaç kez darbe oldu bu ülkede. Ama bu sefer başkaydı. Biz de inandık bu Feto denen adama ama adam değilmiş yahu. Müslüman adam beddua eder mi? Müslüman adam katliam yapar mı? Devletin başı o milletin imamıdır. İmam da Peygamber vekilidir. Din adamı devletin aleyhinde işe kalkışır mı? Sayın Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin. Hep onun için dua ediyorum. Bizim artık vaktimiz geldi. Tek hayalim var Cumhurbaşkanımızı görmek. Bana gelmesi ayıp olur koca devletin başı bize gelmez ama benim tek hayalim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek. Herşey iyi olacak. Allah Tayyip’e sağlık sıhhat versin. Sizden de isteğim devlete yardım edin. ” Dedi.

UZUN YAŞAMIN SIRRINI VERDİ

Gençlerin sorusu üzerine uzun yaşamının sırrını veren Hamit Dede Her öğünde mutlaka yoğurt ve ayran içtiğini söyleyerek “Bana uzun yaşamın sırrını soruyorlar. Hiçbir zaman yemek ayırmadım. Soframızda ne varsa Emine ile paylaştık” demişti.

PAZARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLDİ…

Cumartesi günü evinde rahatsızlanan Hamit Dede derhal İznik Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bilinci kaybolan ve hayati organları çalışmayan Hamit Dede İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Asırlık çınarın vücudu daha fazla yaşama direnemedi. Hastahanede hayatını kaybeden Hamit Biçer Pazartesi günü Eşrefzade Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.