Eski Bakan Karayalçın, Özer’in Daveti Üzerine İznik’e Geldi…

0

Karayalçın, beraberindeki Bursa il başkanı Şadi Özdemir ile birlikte CHP parti merkezine geldi. Başkan Ayan Özer ve Partililerce karşılan Murat Karayalçın Yerel seçim startını şimdiden veren Ayan Özer’i tebrik etti. Karayalçın daha sonra siyasi gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’yi yönetmek istiyoruz diyen Karayalçın, “ Türkiye gerçekten kötü yönetiliyor ve yönetilmeye devam ediyor. AKP iktidarının kötü yönetimi son yıllarında daha da çok tırmandı ve 15 Temmuz’da doruğa vardı. Eski bir başbakan yardımcısı olarak söylüyorum; kötü yönetim 93 yıllık devlet yapısının da çökmesine neden oldu. 14 yıldır tek başlarına Türkiye’yi yönetenler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çöküşüne neden oldular.

PARALEL YAPI DEVLET İÇİNDE CİRİT ATTI
Murat Karayalçın, paralel yapı devletin içerisinde cirit attı diyerek, “Bunu da 17-25 Aralık 2013 tarihinde öğrenmiş değiller. İktidara geldikleri ikinci yılda yani 2004’de devletin tüm kurumları, AKP yöneticileri olan sayın başbakanı, sayın bakanları, Türkiye’nin ilgili platformlarında uyardılar. İşler kötüye gidiyor dediler. Cemaatlerin devlet içinde yapılandığı ve devlet yönetimini almaya hazırlandığını ifade ettiler. 15 Temmuz sonrasında geriye doğru baktığımızda TBMM’de kurulmuş olan Darbe Komisyonuna çağrılanların ifadelerine baktığımızda bu uyarılar yapılmış. En çarpıcı olanı ise eski Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök Paşa’nın söylediğidir. Diyor ki; ‘2004 MGK toplantısında bunları aynen söyledik. Karar tasarısına yazdırdık. Peki kim vardı o gün, dönemin başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin bakanları. Dikkat edilmez ise cemaatler devleti ele geçirecekler diye ikaz ediyorlar daha nedesinki. MGK’da 2 yıl görev yaptım. Toplantı öncesi ön provası yapılır. Raporlar ayrıntılı bir şekilde ortaya konur. Daha sonrada MGK toplantısına taşınır. Provası yapılmış, teknik raporları yazılmış ayrıntıları ortaya konmuş bir uyarıyı 12 yıl sonra öğrenmiş bulunuyoruz. Acı ve üzüntü veren bir durum bu.” Dedi.

Konuşmasını bitiren Murat Karayalçın, daha sonra partililer ile soru cevap kısmına geçerek partililerin sorularını cevapladı. Göllüce Köyünden 78 yaşındaki Hüseyin Kahraman ise Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk’tan okuduğu bölümler ile partililerden büyük alkış aldı. Programın ardından Karayalçın ve beraberindekiler Yenişehir’de ki programa katılmak üzere İznik’ten ayrıldı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.