Ercan’dan Kılıçdaroğlu’na İstifa Çağrısı

0

Devrim Ercan, Genel seçimler öncesi CHP yüzde 26 veya aşağısında bir oranda kalırsa istifa edeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yaparak “oy verin gitsinler dediniz oy verdik geriledik, Söz verdiniz gideceğiz dediniz, onurlu olun sözünüzün arkasında durun” diye seslendi.

Taylan Devrim Ercan sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada “İki genel, bir yerel, bir referandum, birde cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere 5 seçimde CHP’nin başında sandığa gitmiş, bir sandıkta oy bile kullanamamışsın.

Tunceli’ye Dersim demiş, PKK’nın avukatı CIA ajanını, kurucu lidere kefere diyeni, tekkeler, medreselerin açılmasını savunanları, ikinci cumhuriyetçileri, cemaatin silahşörlerini partiye doldurarak aday göstermiştin.

Ulusalcıları, Kemalistleri budamış, bu duyarlılıktaki parti emekçilerini ezip geçmiştin.

Cumhuriyet Halk Partisini kendi egon için rayından çıkartarak uçuruma sürükledin.

Geçen dönem ki seçimde %35 alamazsam giderim demiştin,%25.9 almış koltuğuna sıkı sıkı sarılmıştın.

Bu seçimde % 26 ve altında alırsam giderim demiş, fakat geçen dönemdeki oyun daha altında alarak bunu da başarı saydın.

Kaldı ki geçen dönem 50 milyon olan seçmen sayısı bu dönem 54 milyon olmuşken.

136 milletvekili 133 düşürmeyi başarı saydın.

Parti sözcüsü Haluk Koç’a açıklama yaptırarak AKP nin puan kaybetmesini kendinize bağlama cingözlüğünü elinize yüzünüze bulaştırdınız.

MHP oyunu arttırmış, HDP barajı geçmişken sizin ilkesiz politikalarınız, partiyi rayından çıkartma manevraları yüzünden oyumuzu düşürmüşken, buna başarı diyerek utanmadan demokrasi kazandı naraları atıyorsunuz.

Memleketin Tunceli de sıfır çekerken demokrasi kazandı diyorsun.

Milletvekili çıkarılmayan illerin sayısı artarken, başarıdan bahsediyorsunuz.

Milletvekili sayısı düşerken şampanya patlatıyorsunuz.

Biraz onur, biraz siyasi erdem.

5 seçim hezimet yaşatan kadronun yapması gereken işgal ettiği koltukları terk ederek partinin, ülkenin istikbali için yeni kadrolara yer açmaktır.

Miting meydanlarında ”benim adım Kemal sözüm söz” sözünü hatırlatıyor,% 26 ve altında alırsam istifa ederim sözünüzü yerinize getirmenizi parti emekçisi olarak bekliyorum.

Başarısız olmayı kabul ederek istifa etmek te bir erdemdir sayın Kılıçdaroğlu, bu erdemi göstereceğinizi umut ediyorum.

Bu partinin emekçileri, gerçek sahipleri olan il başkan ve yöneticilerini, ilçe başkan ve yöneticilerini, kadın ve gençlik kollarını da bu süreçte şapkalarını önüne koyarak öz eleştiri yapmalarını umut ediyorum.

Oy verin gitsinler dediniz, oy verdik geriledik. Söz verdiniz gideceğiz dediniz, onurlu olun sözünüzün arkasında durun” diyerek seslendi.

T.Devrim Ercan

Leave A Reply

Your email address will not be published.