Enes Uslu Avrupa 2.si Oldu…

0

Şampiyonada Türkiye’yi kadınlar 8, erkekler ve grekoromen stilde toplam 16 milli sporcumuz temsil ederken, turnuvanın son gününde millilerimiz büyük bir başarıya imza atarak 3 Avrupa şampiyonluğu ile turnuvayı kapattı. Son gün 4 sıklette mindere çıkan güreşçilerimizden 66 kiloda Enes Uslu, 120 kiloda Hüseyin Civelek Avrupa ikincisi oldular.

21-26 Haziran tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş şehrinde başlayan Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası bitti. Nefes kesen müsabakalara sahne olan şampiyonada Grekoromen , Bayanlar ve Serbest Stil müsabakaları yapıldı. Turnuvanın son gününde Serbest stil maçları yapılırken 55 kiloda Şaban Kızıltaş, 66 kiloda Enes Uslu, 84 kiloda Semih Yazıcı ve 120 kiloda Hüseyin Civelek mindere çıktı.

USLU ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRDI

66 kilo sıkletinde güreşen İznikli milli takım güreşçimiz Enes Uslu çıktığı ilk maçında Yunan rakibi Georgios Martidis’i tuşla yendi. Bir üst turda Estonyalı rakibi Aimar Andruse’yi 12-0’lık skorla geçen Uslu, çeyrek finalde de Csaba Vıda’yı 8-2 yenerek yarı finale yükseldi. Burada da Moldovalı rakibi Maxim Sacultan’ı yenen Uslu, finalde karşılaştığı Rus rakibi David Baev’e yenilerek Avrupa ikincisi oldu.

KAZANILAN MADALYALAR

6 gün süren Gençler Avrupa Şampiyonası kıyasıya mücadelelere sahne olurken Türkiye Güreş Milli Takımı ümit vaat etti. Güreş Milli Takımımızın elde ettiği dereceler ve sporcularımızın isimleri şöyle:

Grekoromen

74 kiloda Serkan Akkoyun-Bronz Madalya

84 kiloda Ali Cengiz-Gümüş Madalya

96 kiloda İbrahim Tığcı-Bronz Madalya

120 kiloda Osman Yıldırım-Bronz Madalya

Bayanlar

55 kiloda Elif Yanık-Gümüş Madalya

72 kiloda Ayşegül Özbege-Bronz Madalya

Serbest

60 kiloda Selim Kozan-Gümüş Madalya

66 kiloda Enes Uslu-Gümüş Madalya

96 kiloda Feyzullah Aktürk-Bronz Madalya

120 kiloda Hüseyin Civelek-Gümüş

Leave A Reply

Your email address will not be published.