EFKAN ALA, İZNİK’TE GENÇLERLE BİRARAYA GELDİ

0

Toplantıya Ala’nın yanı sıra Bursa Ak Parti Milletvekili İsmail Aydın, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve İznikli gençler katıldı.

Başkan Sargın “İstikrar Güçlü İktidarlardan Geçer”

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “Ülkede istikrar olursa her türlü yatırımın ve hizmetin önü de açılmış oluyor.2002’den 2017’ye kadar ülkede ki istikrara hep birlikte şahidiz. Hep birlikte bir 7 Haziran süreci yaşadık. Örnek vermek gerekirse biz İznik Belediyesi olarak bu süreçte ki zorluğu yaşadık. Bu kısacık istikrarsızlık döneminde bile yatırımlar konusunda sıkıntılara girdik. Fakat 1 Kasım’dan sonra yatırım ve hizmetleri ard arda sıraladık. Güçlü iktidarlar olursa yatırımlar hızlanarak artar ve yatırımlara kaynak bulma olanağımız da kolaylaşır.”

Vekil Aydın “Referandum siyasi bir tercih değildir”

Ak Parti Bursa Milletvekili ve aynı zamanda Anayasa Komisyonu Üyesi İsmail Aydın konuşmasında “Böylesine güzel bir organizasyona ev sahipliği yaparak bizleri buluşturan TÜGVA İznik İlçe Temsilciliği’ne de teşekkür ediyorum. Kıymetli gençler malumunuz 16 Nisan 2017 tarihinde bir referanduma gidiyoruz. Bu referandum bir siyasi parti tercihi değil. Ülkeyi kimin yönetip kimin yönetmemesi meselesi de değil. Referandum Anayasamız da öngörülen 18 maddenin değişikliğinin kabul edilip edilmemesidir. Elbette herkes bir şeyler söyleyecek, ama benim siz gençlerden rica açın 18 maddeyi okuyun. Her şeyden önemlisi sizin kendi görüşünüzdür. Demokrasinin gereği de budur” dedi.

Ala “Ülkenin geleceği gençlerle ülkenin geleceğini konuşacağız”

Gecenin onur konuğu olan İç İşleri Eski Bakanı Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala açılış konuşmasında “Bu akşam ülkemizin geleceği değerli gençlerimiz ile yine ülkemizin geleceğini konuşmak için bir aradayız. Türkiye’nin geleceği karşımda, konumuz da Türkiye’nin geleceği.” diyerek başladı. Ala konuşmasına “Sevgili gençler önümüzde sıcak bir konu var. Bunun iki temel özelliği var. Birincisi ve en önemlisi vesayeti ortadan kaldırıyor. Yani millet iradesi üzerindeki vesayeti kendi görev alanlarına çekiyor. İkincisi ise istikrarı kurumsallaştırıyor. Yani yönetimde istikrarı devamlı hale getiriyor. Mevcut anayasanın yani değiştirmek istediğimiz anayasanın ana sütunları, temelleri 1960 darbesi ile oluşturulmuştur” dedi.

Ala “Tarih Bu Millet Dikkate Alınmadan Yazılamaz”

Bizim hedefimiz bir an önce dünya’nın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına ülkemizi sokmaktır. Demokrasisiyle, siyasetiyle, istikrarıyla. Bu da yeni anayasanın getirdiği maddeler ile olacaktır. Peki girmek zorundamıyız, dünya da söz sahibi olmak zorundamıyız. Evet zorundayız. Çünkü tarih bu milleti dikkate alınmadan yazılamaz. Gelecek bu millet dikkate alınmadan kurulamaz. Biz tarihten gelen sorumluluğumuz ile tüm insanlığa karşı sorumluyuz. Bugün dünya da güçlü olan ülkeler yaşanan olaylara ve adaletsizliklere karşı hiçbir varlık gösteremiyorlar. Bizim ecdadımız tüm vicdanıyla gönül coğrafyasına hitap ediyor ve adaleti sağlıyordu. Bizim vicdan coğrafyamız ecdadımızın yönettiği topraklardır. Dünyayı 500 yıldan fazla yöneten iki devlet olmuştur. Biri Roma diğeri ise Osmanlı İmparatorluğu’dur. İnsanın insanla olan ilişkilerine karşı yeryüzünün gördüğü en büyük devlet ve en büyük uygarlık Osmanlı İmparatorluğudur. Bizler 3 kıtayı yöneten bir ecdadın çocuklarıyız” dedi.

Ala “Bir şey olmak için değil bir şey yapmak için uğraşın”

Etkinlikte gençler yönelttikleri sorular ile birçok konu hakkında bilgi sahibi oldular. Bir gencin “Bizlerde sizin gibi bir siyasi kariyere sahip olmak için ve iyi bir siyasetçi olmak için hangi yollardan geçmeliyiz sorusuna Ala “Gençler şu dediğimi aklınızdan çıkarmayınız. Sizler bir şey olmak için değil her zaman bir şeyler yapmak için uğraşın. Diğer şeyler kendiliğinden gelişecektir” diye cevapladı.

Programın sonunda Efkan Ala’ya TÜGVA İlçe Temsilcisi Engin Semerci İznik çinisi hediye etti.


Leave A Reply

Your email address will not be published.