“Diriliş Ertuğrul” Fetih Şölenine Geliyor

0

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, TRT1’de Yayınlanan “Diriliş Ertuğul” dizisinin çekimlerin yapıldığı İstanbul İli Beykoz ilçesinde film setini ziyaret ederek, 2 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek İznik Fethi’ne davet etti.

“Diriliş Ertuğrul” dizi seti çekimlerinin yapıldığı alanı gezen İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar, TÜGVA İlçe Temsilcisi ve İznik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Engin Semerci, İZBEL Müdürü İbrahim Topuz, İznik Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ve İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Kemal Candar ile birlikte “Diriliş Ertuğrul” dizisinin Tekden Film Şirketinin Kurumsal İletişim Koordinatörü Hüseyin Özçelik eşliğinde Riva’daki obayı gezdi.

Osmangazi’nin oğlu Orhangazi İznik’i 2 Mart 1331 yılında fethetdiğini belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ” İznik, Osmanlı imparatorluğunun, Beylikten İmparatorluğa giden süreçte, deyim yerindeyse adeta bir mihenk taşı olmuştur. Şanlı tarihimizi yeniden canlandırmak ve genç nesillerimize geçmişimizi unutturmamak adına düzenleyeceğimiz “İznik Fethinin 685. Yıldönümü” Fetih Şöleninde sizleri aramızda görmekten onur ve gurur duyacağız. Bu anlamlı gün olan 2 Mart Çarşamba günü Osmangazi’nin oğlu Orhangazi’nin 1331 yılında tarihi Yenişehir kapı surlarından ilçeye girişi yapılacaktır. Ayrıca “Türk tarihinin sahneye uyarlanmasında büyük emekleri geçen dizinin senaristinden oyuncusuna kadar emeği geçen tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Tarihimizin altın sayfasını TV yoluyla perdeye aktaran bu tür kültürel faaliyetleri her zaman destekliyoruz” dedi.

TRT1’de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizi seti yönetmeni Metin Günay ve Ertuğrul Gazi’yi canlandıran oyuncu Engin Altan Düzyatan’ı sette başarılar dileyen Kaymakam Pehlivan ve Başkan Sargın İznik Çinisi hediye ederek, Kadim Başkent İznik’in Fetih Şölenine davet etti.

“Diriliş Ertuğrul” dizisinin Tekden Film Şirketinin Kurumsal İletişim Koordinatörü Hüseyin Özçelik ise yaptığı açıklama da ” İznik Fethinin 685. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Medeniyetler Başkenti, Altın Şehir İznik’in Fetih şöleninde yer almak bizlere tarihi bir sorumluluk yüklemiştir. Fetih Şöleninde bulunmak bizlere mutluluk verecektir” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.