Dırazali Tarım Zeytin Uzmanlarını Ağırladı

0

Dırazali Tarım tarafından İznik DSİ sosyal tesislerinde düzenlenen Zeytin Hastalıkları, Zararlıları ve Gübreleme konulu seminerde Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Himmet Tezcan ile Doç. Dr. Alper Kumral Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile ilgili bilgi verirken Tatsan firmasının Türkiye Distribitörlüğünü yaptığı Green Has İtalia firmasının Gübre Uzmanı Dr. Pierfranco Baraglia da zeytin başta olmak üzere meyve ve sebzelerde gübreleme ile ilgili değerli bilgilerini çiftçilerle paylaştı.

Bölgemizde ve ilçemizde son yıllarda hastalıklar, zararlılar, bakım ve gübreleme ile kötü hava koşulları nedenlerinden kaynaklanan verim düşüklükleri uzmanlar tarafından değerlendirildi. Uzun yıllardır bu bölgede çalışmalarını yürüten Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesinin değerli hocaları yaklaşık 15 yıldır bölgede yaptıkları çalışmaları ve sonuçlarını çiftçiler ile paylaştı. Çiftçilere yapabilecekleri uygulamalar ile ilgili detaylı bilgiler verilerek çiftçilerin soruları ayrıntılı bir şekilde cevaplandı.

Çiftçiler tarafından yoğun katılım ve beğeni kazanan toplantının devamının geleceği bahçelerde yaşanan problemlerin bilimsel cevaplarının aranması için üniversite ve araştırma enstitüleri ile işbirliği içinde çalışmalar yapılarak sonuçlarının her yıl bu şekilde çiftçilere aktarılacağı Dırazali Tarım yöneticileri Ahmet Sevinç ve Ahmet Yıldız tarafından belirtildi. Ayrıca bu yıl zeytin güvesi, zeytin sineği, meyvelerde doğu meyve güvesi ve Bağ salkım güvesinin tuzaklarla takip edileceğini ilaçlama zamanlarının her bölge için ayrı ayrı belirlenmesi çalışmalarının yapılacağı belirtildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.