DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU

0

İznik Kaymakamlığı, İznik Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği programa Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Bursa Cumhuriyet Savcısı Mesut Turan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Genç, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, kamu kurum kuruluşları, STK ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Program İlçe Müftülüğü İmam Hatipleri’nin ve İznikli Genç Hafız Osman Bostancı’nın okudukları Kur’an-ı Kerim Tilavetleri ile başladı. Daha sonra Mevlid-i Şerif okunurken, İlçe Müftüsü Bardakçı tarafından şehitler için okunan yüzlerce Hatm-i Şerif’lerin duası yapıldı.

Belediye Başkanı Osman Sargın programda yaptığı konuşmada “Allah bizim birlik ve beraberliğimizi hep daim eylesin inşallah. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen düşmanlara fırsat vermesin. Aramıza fitne ve fesat sokmak isteyenlere Allah fırsat vermesin. Allah hiç birimize dert veripte derman aratmasın, namerde muhtaç etmesin. Allah yurdumuza göz diken bu düşmanları da bildiği gibi yapsın diyorum.15 Temmuz gecesi milletimize büyük bir acı yaşattılar. İnşallah bizlerin bu birlik ve beraberliğinden sonra onların elleri ayakları bağlandı. Dün olduğu gibi, Kurtuluşu Savaşı’nda olduğu gibi, Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi yine dimdik ayakta. Onca topa, tüfeğe rağmen şükürler olsun meydanları hiçbir zaman boş bırakmadınız. Ne mutlu böyle bir meydanda Sayın Kaymakamımız eşliğinde, Emniyet Müdürlüğümüz eşliğinde, Savcımızın eşliğinde Allah’ın kelamını söylüyoruz. Allah bu günlerimizi aratmasın inşallah. Allah daha nice güzel günlerde bizleri bir araya getirmeyi nasip eylesin. Tekrar, tekrar hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

İznikli hayırsever esnaflar tarafından şehitlerimiz için kesilen kurban, İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nde hazırlanarak vatandaşlara ikram edildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.