Davutoğlu’ndan İznik Açıklaması

0

Bugün AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu İznik’in kaderini değiştirecek açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, İznik, Amasya, Sivas, Kırşehir, Diyarbakır, Mardin gibi illerin tarihi merkezleri özel bir düzenlemeyle, gerekiyorsa yasal düzenlemeyle, tarihi dokuyu koruyacak şekilde muhafaza altına alınacağını ifade etti.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, hazırladıkları eylem planının adını “Birlik, Huzur ve Demokrasi Eylem Planı” olarak ilan ettiğini ve bundan sonra da hep böyle anacaklarını belirtti.

“Bir olacağız, huzur içinde olacağız, demokrasi ile yaşayacağız” diyen Başbakan Davutoğlu, bu eylem planıyla birliği tahkim edeceklerini, huzuru pekiştireceklerini, demokrasiyi derinleştireceklerini vurguladı.

Davutoğlu, bu eylemleri kardeşlik, eşit vatandaşlık ve demokratikleşme mücadelesinin ileri adımı olarak değerlendirdiklerini belirterek, açıkladıkları paketin sadece güvenlik paketi olmadığını, aynı zamanda huzur ve güven paketi olduğunu bildirdi.

Tarihi Miras Korunacak

Davutoğlu, altıncı boyutun şehirlerin ihyası ve alt yapının rehabilitasyonu olduğunu belirterek, Kültür ve Turizm ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının bunun için birlikte çalıştığını, İznik, Amasya, Sivas, Kırşehir, Diyarbakır, Mardin gibi illerin tarihi merkezleri özel bir düzenlemeyle, gerekiyorsa yasal düzenlemeyle, tarihi dokuyu koruyacak şekilde muhafaza altına alınacağını ifade etti. UNESCO Kültür mirasının kurallarının işletileceğini, ecdattan intikal eden tarihi mirasın tek bir taşına kadar korunacağını vurgulayan

Leave A Reply

Your email address will not be published.