Çöpler Katı Atık Tırı İle Taşınacak

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın uğraş ve çabalarıyla İznik Belediyesi’ne verilen semi-treyler, hem ilçenin katı atıklarının daha ekonomik bir şekilde naklini sağlayacak hem de İznik’in daha temiz bir ilçe olmasına destek olacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik Belediyesi’ne verilen katı atık tırını (semi-treyler), İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Başkan Altepe’den teslim aldı. İznik’i sağlıklı bir geleceğe emin adımlarla taşıdıklarını söyleyen Başkan Sargın, Altepe ile Büyükşehir Belediyesi Demirtaş Şantiyesi’nde bir araya geldi. Burada konuşan Başkan Altepe Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinin Bursa’nın her ilçesine ulaştığını belirtti.

İznik Elbeyli’de oluşturulan alana boşaltılan atıklar toplanarak konveyör bant sistemi ile alınıp İnegöl katı atık istasyonuna nakledilecek. Bu sayede İznik Belediyesi’ne ait diğer çöp kamyonları çöpleri İnegöl’e ulaştırmaya çalışmayacak. Bu büyük araç sayesinde daha önce ortalama 7 araçla giden çöpler artık 1 araçla taşınmış olacak. Bu da ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Bu sayede de İznik’in katı atık depolama alanı kapatılarak yeşil rekreasyon alanına dönüştürülecek.

Başkan Sargın’dan Teşekkür

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da ilçeye her konuda destek olan ve katkı sağlayan Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, “İznik’te yıllarca vahşi depolama şeklinde dökülen çöplerin artık paketlenip İnegöl’deki katı atık istasyonuna gönderilecek olması ilçedeki çevre kirliliğini önlemiş olacak. İznik artık yeniden sağlıklı bir kent haline geliyor. Büyükşehir Belediyesi, İznik’e ‘çevre sağlığı’ katmış oluyor” dedi. Sargın, İznik’in tüm konulardaki yatırımlarının da tamamen Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapıldığını belirtti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.