Çini Mükemmeliyet Merkezi Kurulacak…

0

Uludağ Üniversitesi Senatosu İznik’te toplandı. UÜ Rektörü Yusuf Ulcay, toplantı öncesi İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret etti. Sargın, İznik çinisinin gelişmesi, Ar-Ge çalışmaları, üretim ve ham madde için yeni proje hayata geçirmek istediklerini belirterek bu konuda Uludağ Üniversitesi’nden destek talep etti. Ziyarette ham madde ve üretim amaçlı projeler ele alındı. Yapılan görüşmelerde İznik çinisi için mükemmeliyet merkezi kurulması hususunda görüş birliğine varıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İznik Kaymakamı Pehlivan ile Belediye Başkanı Sargın ” İznik Çinisinin gelişimi, Ar-Ge çalışmaları, Üretim ve ham madde oluşumu için yeni proje hayata geçirmek istediklerini belirtirken, bu konuda alanında uzman Uludağ Üniversitesi ile birlikte yürütmek istediklerini söylediler. Ham madde ve üretim amaçlı projeler ele alındı. Yapılan görüşmelerde İznik Çinisi Mükemmeliyet Merkezi kurulması hususunda görüş birliğine varıldığı bildirildi. Uludağ Üniversitesi, İznik Kaymakamlığı ile İznik Belediye Başkanlığının ortaklaşa hazırlayacağı proje çalışmalarına bir an önce başlanması için fikir birliğine varılırken, birlikte yürütülecek proje için her ortak kendi alanında destek verecek.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, desteklerinden dolayı Kaymakam Pehlivan ve Başkan Sargın’a Uludağ Üniversitesi Plaketi ile 40. Yıl Kitabı hediye etti. Kaymakam Pehlivan Rektör Ulcay’a İznik Çinisi, Başkan Sargın ise Çini pano üzerine işlenmiş kaplumbağa terbiyecisi hediye etti. Ayrıca Uludağ Üniversitesi İznikli öğrencisi Murat Kaptan ise Çini Vazo hediye etti.

Öğle yemeğini DSİ Tesislerinde yiyen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Kaymakan Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, Belediye Başkanı Osman Sargın, Uludağ Üniversitesi Senatosu ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay yaptığı konuşmada “Tüm İlçelerdeki Yerel Yönetimler bizlere her zaman destek veriyorlar. Desteklerinden dolayı Kaymakam ve Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Hep birlikte İznik Çini Mükemmeliyet Merkezi kurulması için bu gün itibari proje çalışmalarına start veriyoruz ” dedi.

Uludağ Üniversitesi’nde yeni dönemle birlikte başlayan gelenek doğrultusunda, zaman zaman üniversitenin fakülte ve okullarının bulunduğu çevre ilçelerde düzenlenen senato ve yönetim kurulu toplantıları bu kez Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.