CHP’nin Yeni Başkanı Ayan Özer

0

Bugün gerçekleşen seçimlerde Ayan Özer 67 oy, İsmail Güleç ise 49 oy aldı. 15 delegenin oy kullanmadığı seçimlerde 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Belediye Düğün Salonunda yapılan iki adaylı kongrede mevcut başkan İsmail Güleç beyaz liste ile Ayan Özer ise mavi liste ile seçime katıldı. Kongrenin divan başkanlığına Çakırlı eski belediye başkanı Mehmet Dalyan seçilirken yardımcılıklarına ise Belediye Meclis Üyesi İskender Şen ve Mehmet Arslan seçildi.

Kongreye CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, CHP ile başkanı Zafer Yıldız, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik’teki siyasi partilerin temsilcileri, Sivil toplum Kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile partililer katıldı.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından faaliyet ve denetleme kurulu raporları oy birliğiyle kabul edilirken seçimlerin Blok liste ile gerçekleşmesi isteği delegelerin oylarına sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi 132 delegesi bulunan İznik Cumhuriyet Halk Partisinde Beyaz liste ile yarışan mevcut başkan İsmail Güleç 49 oy alırken mavi liste ile yarışan Ayan Özer 67 oy alarak CHP’nin yeni başkanı oldu. Seçimlerde 15 delege oy kullanmazken 1 oy şise geçersiz sayıldı.

Ayan Özer başkanlığındaki yönetim kurulunda şu kişiler yer aldı ; Selma Acaroğlu, Mehmet Akyüz, Halil Ataş, Barış Aydın, Asiye Çalışkan, Sibel Devrim Demir, Sadullah Eşiyok, Ferizan Gök, Hakan Kabakçı, Mustafa Kocabaş, Alaattin Kölemen, Hüseyin Kutlu.

İsmail Güleç’in listesi ise şu kişiler yer aldı: Başak Saliha Akın, Osman Bayer, Ekrem Cengiz, İsmail Çakır, Mustafa Demirci, Bilge Günebakan, Mustafa Öğren, Nahit Öner, Hüsran Sert, Dilek Taşdelen, Hüseyin Tosun, Coşkun Tekin.


Leave A Reply

Your email address will not be published.