CHP’den Zafer Yürüyüşü

0

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile zafer yürüyüşü düzenledi.

30 Ağustos Zafer Yürüyüşü , partili ve halktan oluşan kalabalık bir grup tarafından gerçekleşti. Tören, ilçe başkanı Ayan Özer, Kadın kolları başkanı Hamide Hander ve Gençlik Kolları başkanı Semih İçer’in Atatürk anıtına çelenk koyması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından yaşlısı, genci, çocuğu, elde Türk bayrağı ve meşaleler ile Dört yoldan kortej halinde İstanbul Kapı Şehitliği’ne marşlarla yürüdü. Şehitlik anıtı önünde parti ilçe sekreteri Sadullah Eşiyok, basın bildirisi okudu.

O bildiri şöyle;

“Bir ulus düşünün, Mondros teslimiyet antlaşması ile orduları dağıtılmış, silahları toplatılmış,savaş gemileri tershanelere çekilerek çürümeye terk edilmişti.

Sevr ihanet belgesi ile vatanın bütün toprakları düşman çizmeleri altında ezilmiş,

İngilizi, Fransızı ve İtalyan’ı Anadolu’yu kendi aralarında bölüşmüş, doğusunda Kürdistan ve büyük Ermenistan kurulması için kendi aralarında anlaşmış,

Türkiye dediğin iç Anadolu da küçük bir toprak parçası üzerine hapsedilmişti.

Emperyalistlerin uşağı yunanlar, Anadolu da görülmemiş mezalimliğe imza atmışlar, İzmir’den başlayan soykırım Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar yayılmıştı.

Yunan askeri hamile Türk kadınının karnını deşerek doğmamış çocuğun cinsiyeti üzerinde iddiaya tutuşmuş, kocasının yanında tecavüze uğrayan kadınlar akıllarını yitirmişti.

Sultan Vahdettin, kendi iktidarı için bir İmparatorluğa ihanet etmekten çekinmemiş ve sonunda Dolma bahçeye demir atmış İngiliz zırhlısı ile ülkeden kaçmıştı.

Böylesine bir tabloda küllerinden yeniden doğmanın adıdır 30 ağustos. Her yeri düşman çizmesi altında ezilmiş esaretten bağımsızlığa bayrak açmanın kendisidir 30 ağustos.

Kul olmaktan özgür birey olmanın resmidir 30 ağustos.

Tarihin gördüğü en büyük bağımsızlık mücadelesidir Anadolu kurtuluş mücadelesi. Bu mücadelenin nişangahıdır 30 ağustos.

Bizler ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bağımsızlık için canlarından olan binlerce adsız kahramanı, bu mücadelenin başarılı olması için sırtında cepheye mermi taşıyan Anadolu kadınını, kurtuluş için sabanındaki öküzünün birini Kuvayi Milliye’ye bağışlayan yürekli Anadolu erkeğini şükranla minnetle anıyor ve hatıralarını yad ediyoruz.

Türk mucizesini gerçekleştiren, bedel ödeyen, hayatlarından olan atalarımızın aziz hatıralarını hiç bir zaman unutturmayacağımızın sözünü sizlerin huzurunda bir kere daha veriyoruz.”

Bildirinin ardından kortej dağıldı. 30 Ağustos etkinliğine MHP ilçe başkanı Hüseyin Çetin ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.


Leave A Reply

Your email address will not be published.