CHP’de Kongre Zamanı…

0

İznik’te 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde yüzde 30.2 ile oyunu artıran CHP ilçe teşkilatı 1 Kasım seçimlerinde bu başarıyı gösteremedi. Yüzde 29.0’la düşüşe geçen CHP 210 oy kaybı ile İznik’te 1.2 puan gerileme kaydetti.

Şimdi gözler bu seçimlerin büyük bir başarısızlık olduğunu dillendiren CHP seçmeninde. Mevcut yönetim ve başkan için CHP’li seçmenin dillendirdiği istifa seslerinden yeni bir oluşum çıkacak mı? Mevcut yönetim ve başkan yeniden aday olacaklarını açıklamalarına rağmen CHP’nin muhalif kanadında tam bir sessizlik hakim. Seçim sonuçları için mevcut başkan ve yönetimi suçlayan partililer ise sadece dost sohbetlerinde ağır eleştirilerde bulunuyor. Siyasi bir oluşum içine girildiğinde ise hiç biri bu oluşumun içinde yer almayıp dışarıdan destek vereceklerini belirtip kaçak dövüşüyorlar. Bilindiği gibi 2012 yılında yenilikçi kanadın başını çeken Taylan Devrim Ercan bu cesareti göstermiş mevcut başkan İsmail Güleç ile yarışa girip kaybetmişti.

Özellikle 1 Kasım seçimlerinde CHP yönetimini çalışmamakla suçlayıp ağır bir şekilde eleştiren partililer dost sohbetlerinde ve kıraathanelerde bu söylemlerini devam ettirip eyleme dönüştürmezlerse 8 senedir ilçe başkanlığını yürüten İsmail Güleç kongrede tek aday olup iki sene daha CHP’nin ilçe başkanı gibi gözüküyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.