CHP İznik Kadın Kolları Başkanı Berrin Öztürk Oldu

0

Cumhuriyet Halk Partisi İznik Kadın Kolları Kongresinde yeni başkan Berrin Öztürk oldu. Bu gün parti binasında gerçekleştirilen CHP Kadın Kolları Kongresine, CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, CHP Orhangazi İlçe Başkanı Sevim Turan, CHP Yenişehir Kadın Kolları Başkanı Şengül Çoban, CHP Orhangazi Kadın Kolları Başkanı Gülay Durmuş Hanlı ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Katılımın yoğun olduğu seçim gününde Berrin Öztürk tek liste ile CHP İznik Kadın Kollarının yeni başkanı oldu. Öztürk’ü ilk tebrik eden ise CHP İznik İlçe Başkanı Asiye Çalışkan oldu.

Kongre de görevini devreden eski başkan Hamide Hander ise bir konuşma yaptı. Hander, “Sevgili CHP’li yol arkadaşlarım. Göreve geldiğim günden beri bu onurlu görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. Başta ilçe başkanımız Ayan Özer’e ilçe yönetimi arkadaşlarım ve kadın kolu ekibimle, bu süreci birlik beraberlik içinde yürüttük. Sizlerin huzurunda hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz önümüzde zorlu bir süreç var. Bunu atlatabilmek için çok çalışmalıyız. Ben değil herzaman biz olmalıyız. Ümitsiz olmayıp, bir birimize sarılıp çok çalışmalıyız. Çünkü biz geniş bir aileyiz. Yeni başkanımız Berrin Öztürk’e başarılar diliyorum” dedi.

Yeni başkan Berrin Öztürk’te şu sözlere yer verdi. Öztürk, “Sevgili cumhuriyet halk partili kadınlar, kıymetli yol arkadaşlarım. Başkanım hamide hanımın da dediği gibi bizleri gerçekten zorlu bir dönem beklemektedir bu nedenle hep birlikte ayrımcılık yapmadan birlik beraberlik içerisinde çalışarak CHP bayrağını dalgalandıracağız.

Şimdi hamide başkanımdan devralacağımız bu bayrağı İznik’imizin ve ülkemiz insanlarının mutlu ve huzurlu olduğu, kadın cinayetlerinin olmadığı, kadının iş ve siyasi hayatında ayrımcılığa uğramadığı günlere götürmek için çok çalışarak mücadele edecek ve daha yukarılara çıkaracağız.

Şunu unutmayalım ki büyük değişim ve devrimlerin başında cumhuriyet halk partisi vardır. Bu topraklarda kadına seçme ve seçilme hakkını veren, sosyal yaşamda kadını iş hayatının ayrılmaz bir parçası olarak gören parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu ülkenin kadını milli mücadelede cepheye mermi taşımış, Mehmetçiğimizin yarasını sarmış, evlatsız kalmış, eşsiz kalmış ama vatansız kalmamak için kendini milli mücadelenin ana unsuru yapmıştır.

Bu yüzdendir ki kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk: Türk kadını için; “dünyada hiç bir milletin kadını ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi, kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez.” demiştir.

Her geçen gün daha da otoriter ve hak, hukuk, adaletin yok edildiği bir yönetim anlayışıyla ülkemiz sonu belirsiz maceralara sürüklenmektedir. Siyaset yargıyı kuşatmış durumdadır. Bundan dolayıdır ki ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için mücadelemizi korkmadan vermek durumundayız. Köprüden önce son çıkıştayız. Bu nedenle hep birlikte çok çalışıp, ilçemizde ve köylerimizde her haneye ulaşmalıyız.

Sözlerimi bitirirken başta ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanım, Kurtuluş Savaşına katılan ülkemizin aydınlık geleceği için mücadele eden kadınlarımızı ve kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz kadınlarımızı saygıyla anıyorum.” dedi.

Berrin Öztürk kimdir?

İznik’te doğup büyüdü. Devlet dairesinden emekli oldu. Evli iki çocuk annesi

Leave A Reply

Your email address will not be published.