CHP

0

Bugün saat 16.00’da İznik CHP Parti merkezine gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandumla ilgili Cumhurbaşkanı hedef alarak, “Apo seni kandırdı, FETÖ seni kandırdı, Esat seni kandırdı. Bu millet yetkiyi sana verdikten sonrada seni kandırırlarsa ne olacak diye sordu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, parti merkezinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanını hedef alarak, “Apo seni kandırdı, FETÖ seni kandırdı, Obama seni kandırdı, Esat seni kandırdı. Biz bütün yetkileri sana verirsek yeniden birisi gelip seni kandırırsa ne yapacağız. Bunu yetkiyi değil Recep Tayyip Erdoğan’a babamız olsa babamıza bile vermeyiz” dedi. İnce, referandumun bir parti yarışı olmadığını belirterek, bu yapılacak oylamanın telafisinin olmadığını belirterek işte bu yüzden gerekirse tek tek vatandaşlarımıza neden hayır demelerini anlatacağız. Çünkü bizim hayır demek için onlarca sebebimiz var ama onların evet demek için hiçbir sebebi yok dedi.

Muharrem İnce, “Biz bu referandumda 140 yıllık demokrasi birikimimizi oylayacağız. Yani “anayasal bir devlet mi, anayasalı bir devlet mi? Bunu oylayacağız. “Hukuk devleti mi, kadı devleti mi?” Bunu oylayacağız. Biz bu seçimde şu soruyu soracağız. Karısına bile evinin tapusunu vermeyenler Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu bir kişiye verecek mi, vermeyecek mi?” dedi.

“ATATÜRK’E VERİLMEYEN YETKİYİ ONA VERMEYİZ”

1924’te anayasa yapılırken Atatürk’e Meclisi feshetme yetkisi vermek istiyorlar. Önerge veriyorlar. Diyorlar ki; ‘ Atatürk meclisi feshedebilsin. O zaman Dersim Mebusu Feridun Şükrü Düşünsel çıkıp diyor ki: “Bir dakika, Gazi Paşa bizim her şeyimizdir. Gazi Paşa bizim canımız ciğerimizdir. Milletimizle onun arasında bir problem yoktur. Ancak biz çoluk çocuğumuzun geleceğini Gazi Paşa’ya bile veremeyiz. “ Biz Atatürk’e bile verilmeyen Meclis’i feshetme yetkisini babamız olsa ona bile vermeyiz.

“HANGİ GARİBANIN ÇOCUĞU 18 YAŞINDA MİLLETVEKİLİ OLACAK?”

Muharrem İnce “bir eğitimci olarak binlerce öğrenci yetiştirdim 18 yaşındaki gençlerin milletvekili olmalarından da inanın onur duyarım ama elinizi vicdanınıza koyun. Hangi garibanın çocuğu 18 yaşında milletvekili olacak. 18 yaşında sadece ve sadece genel başkanların yada onların arkadaşlarının çocukları olacak. Gidip İznikli Mehmet abinin çocuğu mu milletvekili olacak ?” dedi.

İnce, Parti içi bütün problemleri bir kenara bırakarak var olma yada yok olma mücadelesinde, cumhuriyetimizin oylandığı, bu zamana kadarki kazanımlarımızın oylandığı referandumda var gücümüzle çalışacağız bugün startı verdik ülkemiz için Hayırlı olsun dedi.

Parti merkezindeki konuşmaların ardından Muharrem İnce, milletvekilleri Erkan Aydın, Yaşar Tüzün ve partililer ile birlikte çarşı esnafını ziyaret ederek. “Hayır” kampanyası için destek istedi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.