CAM VE PLASTİK ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME

0

İznik Belediyesi ve AŞM Geri Dönüşümün ortak projesi ile Geri dönüşüm projesi hayata geçti. Belediye Başkanı Osman Sargın biriktirdiği cam şişeleri özel kumbaraya atarak kumbaraların açılışını yaptı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Çöpünüzü Atarken Doğayı Kurtarın” projesi kapsamında İznik’in değişik bölgelerine konulan 50 adet özel kumbarayı hizmete açtı.

İznik’te daha güzel yaşanabilir olması artık siz değerli vatandaşlarımızın elinde diyen Başkan Sargın ” Atıklar çöp değil Gelecektir. Evde ve gündelik hayatımızda kullandığımız bu cam ve plastik ürünleri boş ambalajları için özel kumbaraları hizmete sunduk. İlçemize hayırlı olsun. Halkımızın bu konuda daha duyarlı davranarak ev ve işyerlerinde biriktirdikleri cam ve plastik su ve cola şişe atıklarını geri dönüşüme kazandırma imkanı sağladık. Sizlerin duyarlılığınız hem çevreyi korumak, hem de ekonomiye katkı anlamında büyük önem taşıyor. Bu özel kumbaralarda biriktirilen atıklar geri dönüşüme kazandırılacak. Yeniden ham madde olarak ülke ekonomisine değer katacak. Bununla birlikte katı atık depolama alanına giden çöp miktarı azalırken, çöpün taşınması ve depolanması da kolaylaşacak. Öte yandan hammadde kullanımı azaltılarak doğal kaynaklar korunmuş ve yüzde 95’e varan oranlarda enerji tasarrufu sağlanacak. İlçe Halkımızı gösterecekleri hassasiyetten dolayı şimdiden kutluyorum” dedi.

Hangi atıkları ayırmalıyız?

Cam: Su ve meşrubat şişeleri, kavanozlar (salça, reçel, konserve vb.). Plastik: Su ve meşrubat ambalajları, sıvı yağ şişesi, şampuan ve deterjan kutuları, yoğurt ve margarin kaplarını ayırarak kumbaralara atmalıyız.

Leave A Reply

Your email address will not be published.