Belediye’den Eko Turizm Atağı

0

İznik Belediyesinin hazırladığı BEBKA Projesi Temel Atma Törenine Bursa AK Parti Milletvekili İsmail Aydın, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, AK Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu, Necati Tosun, BEBKA Mali İşler Biirim Başkanı Önder Erdoğan, BEBKA İzleme Uzmanı Murat Çalışkan, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, Şerefiye ve Çampınar Mahalle muhtarları, Mahalle sakinleri ve Belediye birim Müdür ve personelleri katıldı.

Açılış konuşmalarını ev sahibi olarak Şerefiye Mahalle Muhtarı Hamit Tilki ve Çampınar Mahalle Muhtarı Zafer Beyhan yaptığı konuşma da” Sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Bu güzel projeyi bizim bölgemizde seçtiğiniz için teşekkür ediyoruz. Mahallelerimize , İznik’e ve Turizme hayırlı uğurlu olsun” dediler.

Başkan Sargın “2016 İznik’in Vizyon Yılı Olacak”

Medeniyetler Başkenti İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İznik Bungalov evleri temel atma töreninde yaptığı konuşmasın da” Allah’ımıza hamd olsun vermiş olduğumuz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yine muhtarlarımız çok iyi hatırlıyorlar İznik’e öyle bir proje yapacağız ki sizin çehrenizi değiştirecek inşallah dedik. Bizler göreve geldiğimiz de İznik’i Hep Birlikte Yeniden İmar Edeceğiz dedik. Çalışmalarımıza Kanalizasyon, Yağmur suyu, Doğalgaz ve İçme suyu altyapı çalışmaları ile başladık. Allah’ın izniyle altyapı bitmek üzere, üstyapı çalışmaların ise yüzde yetmişi tamamlandı. Temelini atmış olduğumuz Bungalov evleri İznik’te Eko Turizm Potansiyelini artıracaktır. İznik Belediyesi olarak BEBKA’ya sunduğumuz projenin toplam bütçesi 416.800,00 Türk Lirası olup, BEBKA’dan projeye 357.651,47 Türk Lirası destek çıktı. Bir yıl içerisinde tamamlanacak olan proje, Eko turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi kapsamında 14 Adet Ahşapev, Restaurant, Yürüyüş parkuru, Yöresel ürünleri satış yerleri, Geleneksel Okçuluk ve Paintball alanları oluşturulacak. Ayrıca 2016 yılı içerisinde İznik Gölü Sahil Düzenleme Projesi, Bayraklı Dede Projesi, İznik Belediyesi Hizmet Binası ve Bugün temelini attığımız Eko Turizm Potansiyelin geliştirilmesi amacı ile İznik Belediyesi Bungalov Evleri Projesini hayata geçiriyoruz. Belediyemiz tarafından 14 adet Bungalov evi her biri24 metrekarealan üzerine iki kişilik olarak yapılacaktır. Ayrıca bölgeye Kır Lokantası, Geleneksel Okçuluk üzerine eğitim alanları ile Paintball alanları oluşturulacaktır. Yürüyüş parkurların yanında Kırsal kalkınmaya destek amaçlı Yöresel ürünleri tanıtmak amacı 2 adet ünite oluşturulacaktır. İlçemize ve Eko Turizmine hayırlı olsun” dedi.

Kaymakam Pehlivan; “İznik’e Alternatif Turizm”

Şu anda İznik’in zirvelerindeyiz. İnşallah bu ve benzeri yatırımlar sayesinde geçmişte olduğu gibi İznik gelecekte de zirvelerde olmaya devam edecek. Onun işaretlerini görmek onun işaretlerine tanıklık etmek gerçekten mutluluk vericidir. Bugün iki mahallemizi birleştiren hem de ilçemiz için ilçemizin geleceği için örnek teşkil eden projenin temel atma törenindeyiz. Biliyorsunuz turizm diyince akla genelde son yıllarda Deniz, Kumsal, Güneş geliyor ama Bungalov evleri gibi böyle alternatif turizm alanlarının da giderek geliştiğini görüyoruz. Dünya üzerinde de bu tür yerlerin cazibesi de giderek arttığını bu konuda talebin de giderek arttığını görüyoruz. Tabi İznik ilçemiz öyle bir ilçe ki her şeyi bir arada görebiliyor ve yaşayabiliyoruz. Dolayısıyla imkân olarak nimet olarak başlıklarımızın çok olduğu düşünülürse o başlıklarla ilgili yatırımların yapılması da çok isabetli olur diye düşünüyorum. Bugün onun bir örneğini hep beraber tanıklık ediyoruz. İnşallah gelecekte alt yapısı, üst yapısı, kültür alanında, Turizm alanında, Sağlık ve Eğitim alanlarında çok mesafeler almış olarak daha lider konuma taşınacaktır. İznikli hemşerilerimize bu ve benzeri yatırımların hayırlara vesile olmasını ve bu güzelliklere güzellik katmasını temenni ediyorum. Bu yatırım da emeği geçen belediyemiz ve BEBKA ve diğer ilgili kişili kurumlara teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Milletvekili Aydın “Duble Yollarla İznik’i Ulaşılabilir Yaptık”

Bursa AK Parti Milletvekili İsmail Aydın yaptığı konuşmada ” Bugün temelini atacağımız bu tesisimizin de İnşallah Mahallelerimize, İlçemize, yöremize hayırlı kazançlar getirmesini , hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Dört yıl önce ilk milletvekilliğime başladığım zaman İznik Turizmi ile ilgili ne düşünüyorsunuz diye soru sormuşlardı. Bende o dönemde şu ifadeyi kullanmıştım İznik ‘i önce ulaşılabilir kılmak lazım. İznik Kaderine terk edilmiş akşam beşten sonra ulaşılmaz bir ilçe idi. Biz işe yollardan başladık. Yenişehir – İznik Yolu ihalesini yaptık. Yine İznik- Mekece yolu İhalesini yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemde de İznik Gölün kuzey tarafını duble yol yapacağız. Yani otoban ile Mekece yolunu duble haline getireceğiz. İznik ‘in dört bir yanını ulaşılabilir hale getireceğiz. Ve yine şu ifadeyi kullandım fosseptik çukurları ile yaşam sürdüren bir şehrin turizm şehri olması mümkün değil dedik. İznik’in alt yapısına önem verdik. Geçtiğimiz yerel seçimde bunun mücadelesini verdik. Kıymetli Belediye Başkanımız ile beraber hem İznik’in yağmur suyu, İçme suyu, Kanalizasyonunu ve beraberinde de doğal gazını bağladık. Nerdeyse İznik Türkiye’de bir ilk doğalgazın bu kadar kısa bir sürede yapıldığı ve bitirildiği yer görülmedi. İznik olarak biz çok vakit kaybettik, çok geriden geliyoruz hızlı hareket etmemiz lazım huzurlarınıza bende çok kıymetli Belediye başkanıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz dönemde de neredeyse her hafta elinde dosyalarla , projelerle Ankara’ya geldi. Bizi de sürekli itekleyerek Ankara’da bizimde çalışmamıza vesile oldu. Geldiğimiz bu noktada da İznik’imizin alt yapısını bitirdik. Bu gün burada da ilkini yapıyoruz. Artık alt yapıdan sonra Turizm ‘e canlılık kazandıracak İznik’imize, Mahallelerimize, sizlere gelir getirecek projelere başladık. İnşallah bu proje ile beraber ben öyle ümit ediyorum ki bugün bu doğal güzellikler Turizm’e ayrı değer katacaktır. Buradan da görüyorum ki Türkiye’nin en güzel, en nadide doğal güzelliklerinden biri İznik’tir. Burada hem doğa turizmine gönül verenler, İznik’te belki bir gün,iki gün , üç gün kalmak isteyenler burada güzel vakitler geçirecekler. Projede emeği geçen Başta Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kıymetli Kaymakamımıza, BEBKA’ya ve Projede emeği geçen Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum . Tekrar bu yatırımın İznik’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Ardından İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı dua ettirdikten sonra protokol üyeleri ile birlikte İznik Belediyesi Bungalov evlerin temeline ilk harç konuldu. Açılışta misafirlere kuru pasta ve meyve suyu ikram edildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.