Belediye’den Bayındır’a 600 Binliralık Dev Yatırım

0

İnşa edilen Bayındır Kültür Merkezi 1200 metre kare açık alan, 450 metre kare kapalı alan olmak üzere içerisinde, müdüriyet odası, gelin odası, mutfak, yemek hane, bay,bayan tuvaletleri ve salon yer alıyor.

İznik Belediyesi tarafından düzenlenen Bayındır Kültür Merkezi açılış törenine 24. Dönem Bursa Ak Parti Milletvekili ve 26. Dönem Bursa Ak Parti Milletvekili Adayı İsmail Aydın, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Fırat Toprak, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Necati Tosun, Mehmet Hıştıroğlu, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa,Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Muhtarlar, Kamu Kurum ve kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, İznik Belediyesi birim müdürleri ve Bayındır’lı vatandaşlar katıldı.

Başkan Sargın “Sizler İsteyeceksiniz, Bizler Yapacağız”

Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “Sevgili dostlar yeryüzünde bazı özel ve güzel yerleşim yerleri vardır. Tarihi, doğası, coğrafi yapısıyla özel yerleşim yerleri var. İşte coğrafi konum açısından çok önem arz eden bu yerleşim yerlerinden biri de Bayındır Mahallemizdir. Yıllardır hizmet alamamış, kıyıda köşede kalmış, gençlerini hep şehirlere göndermiş bir mahallemizdir. Allah’a şükürler olsun ki burada muhtarımızla birlikte el ele verdik. Burada ki işletmecilerimizle birlikte el ele vererek dedik ki Bayındır’ı yeniden imar edelim.Gürer inşaata sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ne dediysek evet dedi. Çünkü ne hikmetse bizim arkadaşlarımız hep evet demeye alışıklar hiç hayır demezler. Onun için hep evet dediler. Diğerleri gibi hayır hayır demediler, hep evet dediler bu inşaatın yapılmasına vesile oldular. Biz buraya bir miktar para harcadık ama bir bölümünün alt yapısı ile ilgili çalışmaları ise firma sahipleri destek verdi. Yani yerel yönetimle halk bir araya geldi. Ve bi eser kazandırılmış oldu. Biz 30 mart öncesinde bu mahallemize gelmiştik, demiştik ki kardeşim biz sizlere hizmetkar olmaya hazırız. Sizler isteyeceksiniz bizler yapacağız demiştik. Göreve geldiğim de muhtarınıza demiştim ki en önemli isteğiniz ne? Başkanım; bizim ve hanımlarımızın toparlanabileceği, kültürel faaliyetleri bir arada getirebileceği bir yerimiz yok. Burada şöyle bir binamız olsa dedi. Hay hay dedik hemen kadınlarımıza ayrı erkeklerimize ayrı bir tesis yaptık. İçerisinde bilgisayarından, çay ocağına kadar bütün malzemelerini tedarik ederek, Bayındır halkımızın hizmetine sunduk. Ve arkasından yine 30 martta benim buraya yine bir sözüm vardı. Size öyle bir düğün salonu yapacağım ki dillere destan olacak dedim. Ve işte karşınızda ki kültür merkezimiz hem düğün salonu vazifesini yerine getirecek, hem de sosyal aktivitelerin, sosyal faaliyetlerin yerine getirilebileceği bir alan haline geldi. Sadece bununla kalmayacağız, Büyükşehir ile birlikte, arka kısımda da sportif faaliyetlerin getirilebileceği alanlar oluşacak.Bayındır coğrafi açıdan çok önemli bir konumda. İznik’i Karamürsel’e, Gölcük’e İstanbul’a bağlayan güzergahımızın merkezi. Bundan sonra İstanbul’dan kalkıp İznik’e gelmek isteyenler burada konaklayacaklar, burada yetişen ürünler yine burada pazarlanacak. Buranın halkına da önemli gelirler sağlanmış olacak.

Bizim tek bir amacımız var güçlü devlet, güçlü millet, güçlü iktidarları, güçlü İznik’i oluşturmak için el ele, gönül gönüle çalışmak.Amaç bu, şunu da söylemek istiyorum. Biz yarınlara gelecek nesillere güzel hizmetler, güzel yarınlar bırakmak istiyoruz. Bütün derdimiz bu. Bizler bu halka hizmet etmeyi bir zamanlar İstanbul’da çöp dağları vardı hepiniz hatırlarsınız, bir zamanlar İstanbul’un çeşmelerinden sular akmazdı, ama bugün bir ülkeden diğer ülkeye 150 metre yerin altından Kıbrıs yavruvatanımıza su götüren içme suyu ve tarımsal suyu götüren adam gibi adam Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik hizmet anlayışımızı. Bilge adam Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun büyük destekleri ile 46 mahallemize hizmetler götürmeye çalışıyoruz. 18 ay gibi kısa süre içerisinde İznik 46 mahallesine hizmet götürdü, sevgili vatandaşlar. Bir kaçını saymaya çalışacağım, Bayındır Mahallesi kültür merkezi, Kaynarca Mahallesi Sebze ve Meyve alım merkezi ,düğün salonu, Şerefiye’de zeytin alım merkezi, Tacir’de tarımsal sulama deposu, Müşküle’de düğün salonu ve lavabo tuvaletler, İznik’in merkezinde semt sahaları ve sayamadığım hizmetler. Sevgili vatandaşlar işte bunlar bu kadroların gayretli çalışmaların neticesinde oluyor. Nasıl oluyor halkla el ele, halkla birlikte ve istikrarlı bir şekilde bu hizmetleri sürdürmeye çalışıyoruz. Bundan sonrada 46 mahallemize hizmetleri götürmeye çalışacağız. Sizler isteyeceksiniz bizler yapacağız. Bu gün vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Siz evet dediğiniz müddetçe bizde her türlü hizmete evet diyoruz. Bu milleti bölmek parçalamak isteyenlere fırsat vermesin diyor, hepinize saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

Muhtar Erol “Buralar Daha Önce Kurbağalı Bataklıklardı”

Bayındır Mahallesi Muhtarı Lütfü Erol konuşmasında “Yaklaşık 1200 m2 alanda İznik Belediye Başkanı Sayın, Osman Sargın’ın gayretleri ve ekip çalışması ile bu güzel eseri Bayındır mahallemize kazandırdığı için büyük bir alkış istiyorum. Allah kendilerinden razı olsun.Bu güzel günümüzde bu mutlu eseri bize kazandırdı. Bu arkada gördüğünüz bölüm kurbağalı göldü, kurbağalar ötüyordu, burada sivrisinekler geziyordu. Bu kadar güzel bir eseri çok güzel bir çalışma ile sayın Hacı İbrahim Gürer’e de teşekkür ediyorum. Kendileri de bu eserin bizlere güzel görünmesini sağladı. Bütün herkese, belediyede emeği geçen bütün daire müdürlerine hepsine huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum. Ve bir daha ki açılışımızı Osman Sargın Başkan ve ekibiyle birlikte değişik konularda yapmayı planlıyoruz. Ve tekrar Bayındır mahallesine bekliyoruz. Saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

Kaymakam Pehlivan “Bayındır Mahallemiz bayındır bir hale geliyor”

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan konuşmasında “Öncelikle sizleri en içten duygularımla sevgi ve saygılarımla selamlıyor, bu güzel etkinliğe hoş geldiniz diyorum.Bu mahallemize ilk ziyaretim.İznik ilçemizde de göreve başlayalı henüz 2 ay oldu.Bu ilk ziyaretimin böylesi güzel bir yatırımın açılışına denk gelmiş olmasından dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bayındır Mahallemizin bayındır hale geldiğini görmek sizler gibi bizleri de mutlu ediyor.Böyle kültür merkezlerinin daha da artarak ilçemize kazandırılması bizleri daha çok bir araya getirecektir.Son olarak bu merkezin yapımında emeği geçen başta İznik Belediye Başkanımız’a ve ekibine teşekkür ediyor, hepinize hayırlı günler diliyorum” dedi.

Milletvekili Aydın “Bu tür tesisler daha önceleri söz bile edilemiyordu”

İsmail Aydın konuşmasında “Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlarken bu güzel açılış törenimizin de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.Kıymetli dostlar bugüne kadar 13 yıllık iktidarımızda bu ülkenin taşına toprağına her alanına hizmet ettik.Bu hizmetleri çok yakından biliyorsunuz.Bu ülkeyi bir baştan bir başa duble yollarla donattık.Her köşesine modern hastaneler, hava alanları kurduk.Bu hizmetlerin tamamında temel hedef vatandaşlarımızın yaşam standartlarını arttırmak.İşin esasında bugün böylesine güzide bir açılışı burada yapmaktan çok memnun olduğumu da ifade etmek istiyorum.Aslında bugün Bayındır Mahallesine yapılan bu eser bizlerin hizmetler konusunda hangi alana geldiğimizi de göstermektedir.Kıymetli Belediye Başkanım açılış davetiyesini gönderdiğinde Bayındır Mahallesi’ne Kültür Merkezi açılışı dediğinde açıkçası biraz garipsedim.Köy yerine Kültür Merkezi değil, o küçük bir salondur dedim.Ama gelip gördüğümde gerçekten Bayındır’a güzel bir Kültür Merkezi kazandırmışlar. Ben huzurlarınızda kıymetli Belediye Başkanımız’a, kıymetli muhtarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Allah razı olsun. Artık ülkenin devasa sorunlarını çözdük.Bundan sonra mahallelerimize bu tarz yatırımları yapmaya başladık.Çok şükür bundan 10-15 yıl önce köylerimizde parke yoktu, köylerimiz çamur içindeydi, bu tarz tesislerden hiç bir zaman söz edilmezdi.Ama çok şükür geldiğimiz nokta da artık köylerimizde cazibe merkezi oluyor.Geldiğimiz yolda gördüğünüz gibi bir çok yatırımlar devam ediyor.Adeta zamanla yarışıyoruz. 24 saat artık bizlere yetmez oldu.Çünkü sorunlarımız çok, yapacak hizmetlerimiz çok.Değerli dostlar buradan sizlere bir müjde de ben vermek istiyorum.Geçtiğimiz dönem TBMM’deki çalışmalarımızda bu Bayındır Mahallemizin de içerisinden geçen yolun proje çalışmalarını bitirdik.Önümüzde ki dönem de ihalesini yapıp inşallah duble bir yolu da önümüzdeki dönem kazandırmış olacağız.Bu Merkezin Bayındır Mahallemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Açılışın ardından tüm katılanlar ve Protokol üyeleri Kültür Merkezini gezerken,İznik Belediyesi tarafından tüm misafirlere pilav ve ayran ikramı yapıldı.


Leave A Reply

Your email address will not be published.