BAŞKAN SARGIN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNܒNÜ KUTLADI

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel basın temsilcilerine İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde Akşam yemeği verdi.

Programa İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Meclis üyeleri Süleyman Candar, Ahmet Yıldırım, İsmail Pencik, Öner Erim, Dündar Koyutürk, Meral Dönmez, İskender Şen, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Özel Kalem Müdürü Engin Semerci, Fen İşleri Müdürü İsmail Acar, Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Asa, İZBEL Şirket Müdürü İbrahim Topuz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Kemal Candar ve yerel basın temsilcileri Uğur Demirtaş (İznik Gazetesi), Halil Ataş (Gazete Jurnal), Hayri Şen (Olay Gazetesi Tem.), Mehmet Buldu (İznikliyizbiz), Remzi Yılmaz (Sabah Tem.), Süleyman Bilir (İznikbaşkent), Ferhat Seyhan (İznik Bilişim), Şenol Poyraz (İznik16) sahipleri ve temsilcileri katıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yemek sonrasında bu güne kadar yapılan çalışmaların yanı sıra yapılacak projeler hakkında şunları ifade etti. Sargın konuşmasında ” Belediye bütçelerimizin doğru kullanımı ve çalışmaları anlattı. 2005 ile 2015 tarihleri arasında bütçe gerçekleştirme oranlarına bakacak olursak, son iki yılda gerçekleştirdiğimiz, hazırladığımız bütçe oranları neredeyse %100 seviyelerinde. Buda gösteriyor ki son iki yılda güzel bir ivme kaydetmişiz. Yani ezbere bir bütçe hazırlamamışız. Bundan dolayı da emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kayıkhanemizin 2015 faaliyetlerine bakacak olursak, bütün cenazelere 100 kişilik yemek gönderiyoruz. Bunun yanında yardıma muhtaç vatandaşlarımıza her gün sıcak yemeklerini evlerine kadar götürüyoruz. Acı günlerinde vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayarak onların masraflarını azaltıyoruz. 2016 yılında yapacak olduklarımıza bakarsak, öncelikle İznik Belediyesi Hizmet Binasının temelini Mart ayında Kırgızlar Türbesi’nin arkasında bulunan alana atacağız. Belediye Hizmet Binamız ilk sırada. Hayırsever bir vatandaşımızın girişimleri ile yapacağımız bir Huzur Evi Projemiz var. Balık pazarı projemiz var. Arkadaşlarımız şuanda projelerini hazırlıyor. Bayraktepe ve Sahil Düzenlemesi projelerimiz var. Bunlar yapacağımız belli başlı büyük projeler. Bunların yanında ufak çaplı projelerimiz var örneğin Ayasofya Camii bahçemizdeki tuvaletleri yeniliyor ve güzel bir Information Ofisi yapıyoruz. Bunun gibi küçük çaplı projelerimiz hızla devam etmektedir” dedi.

Başkan Sargın Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile sizleri çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Gazetecilerin İznik’in tanıtımına da önemli katkı sağladığına vurgulayan Başkan Sargın, “Medeniyetler Başkenti, Evliyalar ve Altın şehir İlçemizin kalkınmasına, tanıtılmasına, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlayan basınımızın ve fedakar basın emekçilerimizin, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla, Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde yerine getireceklerine inanıyorum. Şeffaf Belediyecilik anlayışı ile yaptığımız ve yapacağımız tüm proje ve etkinlikleri Uluslararası, Ulusal ve Yerel basın mensupları ile paylaşıyoruz. Bu duygularla, halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda gösterdiği çabalarla İlçemizin gelişimine ve kalkınmasına destek sağlayan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde katkıları olan İlçemiz genelindeki tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bu uğurda gecesini gündüzüne katarak kutsal bir vazifeyi icra eden bütün basın emekçilerine ve ailelerine sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu. Ardın Çalışan Gazeteciler günü anısına hediyeler sundu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.