Başkan Sargın 46 Muhtarla Bir Araya Geldi

0

Mahalle sorunları ve çözüm yolları üzerine bir araya gelen, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu, Belediye Meclis Üyeleri Necmettin Çömez ve Yusuf Biçer, Bursa Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Serkan Acar, Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Metin Aslan, Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç, Fen İşleri Müdürü İsmail Acar, Belediye Daire Amirleri ve Mahalle muhtarlarının katılımı ile gerçekleşti.

İZBİM Vatandaşlarımıza ve Muhtarlarımıza Hizmet Verecek

Mahalle muhtarları toplantısında bir konuşma gerçekleştiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Bu gün hem burada dertleşelim, hem bahar geliyor, bu baharla birlikte kendimize bir yön verelim. Neler yapılması gerektiğini birlikte tartışalım. Bugün muhtarlarla birlikte bir toplantı yapmayı planladık. Aşağı yukarı hepimizin on bir ayı doldurmak üzereyiz. Muhtarların ve belediye başkanlığımızın da on bir ayı dolmak üzere. Artık yılbaşında hepimiz hesap vereceğiz, Vatandaşlarımıza 1 yıl içerisinde neler yaptığımıza dair. Onun için biraz hızlı hareket etmemiz gerekecek. Mahallelerimizde aciliyet arz eden işlerin dokümanları çıkartılacak. Hızlı bir şekilde hareket ederek çok büyük değil aciliyet arz eden işlerin dokümanlarını çıkartmayı planlıyoruz. Biz İZBİM adında bir birim kurduk belediye binasında. Bu İZBİM’ de bütün vatandaşlar olduğu gibi muhtarlarda tüm taleplerini İZBİM üzerinden ilettikleri zaman, muhtar arkadaşlarıma 15 gün içerisinde geri dönüş yapılacak. İşleminiz bu aşamada yada yapılamıyor şeklinde geri dönüşler yapılacak. İşleri biraz daha hızlandırmak amaçlı bu birim açılmış oldu. Bu birim tamamen siz değerli muhtar arkadaşlarım için açıldı. Talepler orada işleme alınıp ilgili birimlere yönlendirilecek, ilgili birimler talep doğrultusunda isteklerinizi yerine getirecek. Bu zamana kadar mahallelerimizde ufak tefek işleri yapmaya çalıştık. Şu an itibariyle de Boyalıca’da bir kapalı hal çalışması projeleri bitmek üzere. İnikli düğün salonu var, orasını müteahide verdik, fiyatlandırılıyor. Önümüzde ki günlerde ihalesi bitirilerek, İnikli düğün salonu sorunu çözülmüş olacak. Bunlar gibi bir çok mahallemizde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Serkan Acar ve Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Metin Aslan ise “Bu kış ayı bereketli ve bir o kadar da sıkıntılı geçti. 46 mahallenin karla mücadelesini verdik. Kimisine geç gidilse bile sorunları çözdük. Yaptığımız koordinasyonla tüm mahallerimize ulaştık. Hava şartlarının yoğun olması işlerimizi biraz güçlendirdi. Vatandaşlarımızı mağdur etmemeye çalıştık ve başardık” dedi.

İznik Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç ise “Başkanımıza bizleri ikinci kez bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Burada tüm mahalle muhtarlarımız sorunlarını açık yürekle dile getirebilirler. Önceliklerimizi belirlersek kazanımlarımız daha hızlı olur” dedi. Karşılıklı istişare şeklinde geçen toplantıda mahalle muhtarları sorunları tek tek dile getirirken yaşadıkları sıkıntıları da ilettiler.


Leave A Reply

Your email address will not be published.