BALKAN GÜREŞ ŞAMPİYONASI İZNİK’TE BAŞLADI

0

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şampiyonanın açılış seremonisine Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Dünya Güreş Birliği Başkanı Theodores Hamakos,İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V.Mehmet Demirci, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın,Ak Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı İrfan Akkaya, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Emniyet Müdürü Bedri Yaman, Üsteğmen Tuncay Doğan, Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı, kamu kurum kuruluşlar ile, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensupları katıldı.

Eleme müsabakalarıyla başlayan Balkan Şampiyonasında açılış konuşmasını yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın gelen tüm spor ve kulüplere “Medeniyetler Başkenti İznik’e hoşgeldiniz” dedi.

3 gün sürecek olan şampiyonanın ilk günkü açılış seremonisinde konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İznik Belediyesi olarak Balkan Güreş Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Kıymetli Sporcu kardeşlerim; Burada güreş müsabakalarının yanı sıra İznik’i ve İznik’in tarihi kültürel ve doğal bir çok güzelliğini görecek, yaşayacaksınız. Bizler İznikliler olarak elimizden geldiğince Türk misafirperverliğini sizlere gösterme gayreti içerisinde olacağız. Sizlerden de isteğimiz; ülkelerinize döndüğünüzde İznik’in birer gönüllü turizm elçisi gibi orada İznik’i anlatmanız, buradaki güzellikleri ülkenize aktarmanız olacaktır. İnanıyorum ki sizlerin içinden nice; Koca Yusuf’lar, nice Yaşar Doğu’lar, Nice; Rıza Kayaalp’ler, nice Taha Akgün’ler, nice Yasemin Adar’lar, Nice Enes Uslu’lar çıkacaktır. Üç gün boyunca birbirinden iddialı maçlar izleyeceğiz. Güreş, aklın, ahlakın, fiziksel güç ile birleştiği bir spor dalı. Yenilse de, yense de rakibini kutlayan bir branş. Güreş Türk sporunda önemli bir yer tutuyor. Güreş; peygamber sporu. Şampiyonada tüm katılımcılara başarılar diliyorum, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar da konuşmasında “3 gün sürecek olan müsabakalara katılan misafir oyuncu ve kulüplere başarılar diliyorum.İnşallah daha sonralarda ilçemize turist olarak gezmeye gelmelerini de bekliyoruz” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da konuşmasında “Öncelikle tüm sporcu ve kulüplere başarılar diliyorum.Etkinliğe emek veren tüm kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum.İznik böyle organizasyonları ve müsabakaları hak eden bir ilçe” dedi.

Dünya Güreş Birliği Başkanı Theodores Hamakos ise konuşmasında “Tarihi ve coğrafyası ile dünyaya ün salmış İznik’te olmaktan mutluluk duyuyoruz.Misafirperverliğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, tüm sporcu ve kulüplere başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İznik Belediye Başkanı Osman Sargın müsabakalara katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara İznik Çinisi ve Zeytin Paketi Takdim ederken, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da teşekkür plaketi takdim etti.

Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Bosna Hersek, Ukrayna, Sırbistan, Arnavutluk, Yunanistan ve Türkiye’den 160 sporcunun katılımıyla başlayan şampiyonada ilk gün yapılan açılış seremonisinin ardından repesaj ve final müsabakaları gerçekleşti.

İlk gün müsabakalarda dereceye giren sporcu ve kulüplere protokol üyeleri tarafından ödülleri ve İznik Çinisi madalyaları takdim edildi.

Müsabakalar 28 Ekim tarihinde saat 10.00 da eleme müsabakaları ile başlayacak, repesaj ve final müsabakaları ile devam edecek.29 Ekim 2017 tarihinde de saat 10.00 da takım müsabakaları elemeleri başlayacak ve takım final müsabakaları ile devam edecek.


Leave A Reply

Your email address will not be published.