Atatürk Caddesi Asfalt Olacak

0

Baskı beton olarak yapılması düşünülen ve 730 iş günü sürecek olan Atatürk Caddesinin yapım işi iptal edildi. Belediye Başkanı Osman Sargın’ın girişimleri ile Atatürk caddesi asfalt olacak.

Yenişehir kapı ve İstanbul Kapı arasındaki Caddenin baskı beton yol yapımı işi Atatürk Caddesine alternatif bir güzergah olmaması nedeni ile cadde esnafı ve vatandaşların mağdur olacağı göz önüne alınarak trafik akışını da tehlikeye sokmamak için İznik Belediye’nin girişimleri doğrultusunda Büyükşehir belediyesi tarafından iptal edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan belediye başkanı Osman Sargın ” hepinizin bildiği gibi Atatürk Caddesinin yapımı baskı beton şeklinde olacaktı. Fakat bu yol yapımının iki yıl süreceği ve doğuracağı mağduriyetleri göz önüne aldığımızda bu yolumuzun asfalt olarak yapılmasının daha doğru olacağı kanısına vardık. Ak Parti ilçe başkanı Mahmut Hersek ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız ikili görüşmeler neticesinde Atatürk Caddesinin baskı beton yapım işi iptal edilerek asfalt olarak değiştirildi. Bugün yüklenici firma yetkilileri cadde üzerindeki yol genişliği ve cep park alanlarının tespit çalışmasını yaptı. Öncelikle kaldırımların yapımından başlanacak kaldırımların bitiminin ardından mevcut olan geçici asfalt kaldırılıp yeniden asfaltlama yapılacak. Tüm bu işleri yaz ayı ortalarına kadar bitirmeyi hedefliyoruz” Dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.