Ak Parti Danışma Meclisi Toplantısını Gerçekleştirdi

0

Ak Parti İznik ilçe Teşkilatı aylık Danışma Meclisi Toplantısını Çarşamba günü akşamı Demir Düğün salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Ak Parti Bursa Milletvekileri İsmet Su, Emine Yavuz Gözgeç, Ak Parti Eski Milletvekili İsmail Aydın, Belediye Başkanı Osman Sargın başkan yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu, Necati Tosun, Belediye meclis üyeleri, Ak Parti İl Teşkilat yöneticileri, Ak Parti kadrolarına hizmet etmiş eski üye ve yöneticiler ile Ak Parti İznik ilçe teşkilat üyeleri katıldılar. Ak Parti İznik İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Şehitlerimiz için okunan Fatiha’lar ve İstiklal Marşı ile başladı.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren ilçe başkanı Tamer Mahmut Hersek

“Saygı değer Ak Partinin ak üyeleri ve saygı değer misafirler ve saygı değer basın mensupları Ak Parti İznik ilçe danışma toplantımıza hepinize hoşgeldiniz der, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlarım.

Sözüme başlamadan evvel bu ülke için şahadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ederken ruhlarına birer Fatiha okumanızı istiyorum.

20 kasım 2013 tarihinde ilçe başkanı atanmamdan bu güne kadar yönetimim ile beraber bir yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi ve ilçe kongresinden sonra genel seçim yaşayarak bu güne kadar Ak Parti İznik ilçe teşkilatının cesur yürekli arkadaşlarımla durmadan çalışıp başarılarımıza başarı katarak bu güne kadar geldik. Bu güne kadar başarımıza katma değer sağlayan tüm üyelerimize, halkımıza cani gönülden şükranlarımı sunuyorum.

7 Haziran 2015 genel seçimde Ak Parti birinci parti olarak çıkmamıza rağmen iktidar olamamızı; halkımızın uyarlılarını dikkate alarak kulağımızın çekilmesine alnmayarak önümüzdeki erken genel seçime hazır olduğumuzu sizlerin huzurunda ilan ediyorum.

Bu ülkenin birliği

Bu ülkenin dirliği

Bu ülkenin bayrağı

Bu ülkenin dini

Bu ülkenin huzuru, refahı, istikrarı için Ak Partiye ve Ak kadrolarına bugünden daha fazla ihtiyaç vardır.

Ak Parti ve ak kadrolar bu ülkenin motoru, dinamosu lokomotifidir. Bu ülkeye, bu İzniğe ancak Ak Parti ve ak kadrolar hizmet eder. Chp-Mhp-Hdp gibi partiler bu ülkeye hizmet etmek, yönetmek, sorumluluk almak gibi bir dertleri yok. Sayın genel başkanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon görüşmelerinde CHP ve MHP genel başkanlarının uzlaşmaz tavırlarını, bu ülkeyi yönetmek adına taşın altına elini koymamalarını, dışarıdan gazel okumayı marifet saydıklarını bu halkımız seçim sonucunda iyi gördü. Önümüzdeki erken genel seçimde halkımız inandığı ve güvendiği Ak Partiyi tek başına iktidara taşıyacağına inancım tamdır. Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğanın koyduğu 2023-2053-2071 hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışacağımıza ben ve teşkilatım adına söz veriyoruz.

Çünkü yaşanabilir bir Türkiye hepimizin hayali. İlçe danışma toplantımızı hayırla vesile olmasını diler hepinize saygılar sunarım.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada bir buçuk yıllık süreyi değerlendirerek, “46 mahallemize de Ak Belediyeciliğin imzasını attık” dedi.

Sargın konuşması’nda “Öncelikle ülkemizin ve milletimizin savunulması uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve ülkemize baş sağlığı diliyor,tüm dava arkadaşlarımı ve hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.

Kıymetli Kardeşlerim; Unutmayın; her karanlık gecenin sabahı vardır, her kışın baharı vardır, karanlıkları aydınlığı çeviren bir yüce el bir yüce kudret vardır. Yusuf’u kuyudan alıp Mısır’a sultan eden bir güç vardır. Firavunları, zalimleri hainleri zillete mahkum eden, mazlumların ahına cevap veren, sabredeni mutlaka zafere ulaştıran irade vardır. Hiçbir güç bizi inandığımız ideallerden, davamızdan vazgeçiremez. Bunun en güzel örneğini 30 Mart 2014’te muhalefetteki bir belediyeyi inanarak, çalışarak Adam gibi Adam Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediyecilik anlayışı ile, Ak Belediyecilik ile buluşturduk. Bizler bu seçim zaferini alabilmek için önce birbirimize inandık tek yumruk haline geldik; diklenmeden dik durduk, kimseyi kırmadan çalıştık ve Sosyal Belediyecilikle İznik’i tanıştırdık. Bu zafer bu başarı hepimizin. Bu başarıyı yakalamak için partili partisiz herkesle fikir alışverişi yaptık, sıkılmadık el kapısı çalınmayan ev bırakmadık, sonunda 30 Mart 2014’te tarihte ilk kez en yakın partiye %11 fark atarak belediyeyi kazandık.Burada kazanan Ak Parti oldu, kazan İznik oldu.

Değerli Kardeşlerim; 2 Nisan 2015 tarihi itibari ile İznik Belediye Başkanlığı görevini devraldık. Göreve geldiğimizde ilk 6 ay maaşların ödenmesinde bile zorluklar çektik. Kısa sürede yeni bir sistem oluşturarak, İznik’i İznikli hemşehrilerimizle el ele gönül gönüle yeniden imar etmeye başladık.

İlk olarak Sosyal Belediyecilik dedik, ve hemşehrilerimizin iyi gününde kötü gününde sürekli yanında olduk. Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” öğüdünü düstur edinerek, o temelin üzerinde bir belediyecilik anlayışı inşa ettik. Yeni doğan bebeğin ilk kıyafetini de İznik Belediyesi giydiyor, ebediyete intikal eden hemşehrilerimizin tüm hizmetlerini de İznik Belediyesi veriyor. İhtiyaç sahiplerini tek tek ziyaret ediyor yardımlaşmayı tabana yayıyoruz, ekonomik durumu müsait olmayanların düğün – sünnet cemiyetlerini yapıyoruz. Tek bir gayemiz var İzniklilerin yüzü gülsün. Seçim beyannamemizde yazdığı gibi

AK BELEDİYELER, MUTLU İNSANLAR.

İznik’in tüm üst yapılarda önünü açmak ve en az 50 yıllının kurtarmak için alt yapı olmazsa olmazımız dedik; kanalizasyon, doğalgaz, içme suyu, yağmur suyu derken 150 milyon lirayı yerin altına gömüyoruz. 1,5 yıl gibi kısa bir sürede şehrin altyapısını yapımının büyük bir kısmını bitirerek, üst yapıya başladık. 42.000 metrekare merkezde 20.000 metrekare taşrada olmak üzere 62000 metrekare parke taşı işçiliği, 32 kilometre asfalt çalışması yaptık ve çalışmalara hızla devam ediyoruz. Ne diyordu seçim sloganımız

ONLAR KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR

Seçim beyannamemizde taahhüt ettiğimiz projelerimizi de tek tek hayata geçiriyoruz.

Kılıçarslan Caddesini İznik’in vitrini haline getiriyoruz.Şehre bir meydan lazım dedik, İznik Şehir Meydanına kavuştu.Semt Sahalarımızın yapımına başladık.Engelsiz Yaşam Merkezimiz hizmete girdi.Hanımelleri Çarşımız hizmete girdi.Sokak Hayvanları Bakım ve Barınma Merkezi hizmete girdi.Çini Çarşılarında ve Trafolarda Çevre Düzenlemeleri yapıyoruz.

İznik’e yakışır bir Balık Pazarı şart dedik; kamulaştırmasını yaptık, projesi hazırlanıyor.

İznik Çöplüğü tarih olacak dedik; Çöp aktarma istasyonumuz kurduk, kısa süre sonra çöp aktarması yapılacak ve İznik çöplüğü rehabilite edilecek.

Halkın yönetime katılımı için Kent Konseyi şart dedik, kent konseyini kurduk o da yetmedi bir hizmet binasını tadilat ederek İznik’e kazandırdık.

İznik Gölünde Gemi dedik, güldüler hayal dediler. Hayaldi Gerçek Oldu; Akşemsettin Gemisi İznik’te.

Allah’a şükürler olsun, kısıtlı imkanlarla şu 1.5 yıllık Ak Belediyecilik döneminde tüm imkanlarımızı kullanarak , israfı önleyerek; 46 mahallemize de Ak Belediyeciliğin imzasını attık” dedi.

Danışma Meclisi Toplantısı dilek ve temenniler kısmı ile sona erdi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.