Yeni Kimlik Kartı Başvuruları Başladı

0

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunda bulundu. Kaymakam Pehlivan yeni kimliklerin teknolojik olarak üstünlükleri olduğunu ve kişisel verilerin korunmasında büyük önemi olduğunu ifade etti. Kaymakam Pehlivan vatandaşları yeni kimliklerini almak için başvuruda bulunmaya davet etti.

Belediye Başkanı Osman Sargın başvuru yaparak parmak ve el ayası izleri alındıktan sonra imza atarak yeni çipli nüfus cüzdanının ücreti olan 16 lirayı görevli memura teslim etti. Uygulamanın sahteciliği ortadan kaldıracağını söyleyen Sargın, ” çipli nüfus cüzdanlarının kullanımı ile vatandaşın kimlik bilgilerinin kötü amaçlı kişiler tarafından alınması önlenecek, bu şekilde de sahteciliğin önüne geçilmiş olacak. İznikli vatandaşlarımız bir an önce yeni kimliklerini almak için başvurularını yapsınlar” dedi.

Vatandaşlar yeni kimlik kartı başvurusu yapmak için başvuru merkezlerinde, internet sitesinden ve 199 çağrı hattından da yeni kimlik kartı başvurularını yapabilirler.

YENİ KİMLİK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ?

İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılır.

YENİ KİMLİK KARTI ÜCRETİ NE KADAR?

2016 yılı kimlik kartı bedeli; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL’dir. Kimlik kartı bedeli başvuru sırasında tahsil edilir.


Leave A Reply

Your email address will not be published.