Çiftçiler Sulama Birliğini BİMER’e Şikayet Etti…

0

İŞTE O

ŞİKAYET METNİ:

Bursa İli İznik İlçesi Çamdibi Mahallesi merkez sulama birliği su ücretleri tarifesi bakanlar kurulunun vermiş olduğu pompalı sulama ücreti zeytin 53.50 , bağ 42.00, fasulye 42.00 TL olarak belirlenmiş olmasına rağmen lçemizde merkez sulama birliği fiyatları bu bakanlığımızın belirlemiş olduğu fiyatlardan çok yüksek bulunmaktadır.

 

İlçemizde alınan pompa sulama fiyat listesi aşağıda ki gibidir. Zeytinlik 134.00, bağ 134.00, sebze 168.00 TL olarak belirlemişler bu fiyatlar çok yüksek bulunmaktadır. Yapılan hatanın en kısa zamanda düzeltilmesini;

Aynı zamanda bakanlar kurulunun vermiş olduğu cazibeli su (kırandere)fiyat listesi fasulye 11.50 cazibeli sulamada ise bağ da ise 9.00 zeytinde 12.50 tl’dir. Merkez sulama birliğinde ise tek fiyat oalrak 81.00 tl olarak kafalarına göre uygulama yapmışlardır.

 

Çiftçilerimiz bu fiyat yüksekliğinden dolayı yeraltı sulamasına kaçmaktadır.

Bu konu hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

Aynı zamanda delege belirleme işlemlerinin de her türlü usulsüzlük yapıldığı gözlenmiş olup durumu itraz etmemize rağmen gerekli işlem yapılmamıştır.

 

Ayrıca ziraat odası başkanına durumu bildirmemize rağmen bu konu hakkında hiç bir girişimde bulunmadı. Bu sulama seçim işlemlerinde muhtarlar kendi arasında anlaşarak başkanlık yaptıkları gözlenmektedir.

 

Muhtarlarında bu sulama birliği görevlerinde bulunmamaları gerekmektedir. Muhtarının görevinin uslama birlği değil köyü veya mahallesi ile ilgilenmesi gerektiğini hatırlatırım.

Bu işlemlerin yapılmasında emir ve müsaadelerinize arz ederim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.