10 Dakikalık Dolu Çiftçiyi Perişan Etti…

0

İznik’e bağlı Boyalıca – Çakırca arasındaki tarım arazilerine, Elbeyli, İnikli, Ömerköy ve özellikle Orhaniye Köyü civarında akşam saatlerinde yağan dolu büyük zarara sebep oldu.Yaklaşık 10 dakika boyunca yağan dolu, Zeytin ve Üzüm’de büyük hasara neden oldu.

Marmara bölgesinde etkili olacağını belirtilen sağnak yağış İznik’te doluya dönüştü 10 dakika süren dolu yağışı zeytin bahçeleri ve üzüm bağlarına zarar verdi.

Akşam saatlerinde Boyalıca ve Çakırca arasında bulunan tarım arazilerine, Elbeyli ve İnikli ovası ile Orhaniye civarına dolu yağdı. Dolu yağışının en şiddetli olduğu bölge Orhaniye ve civarı oldu yaklaşık 10 dakika boyunca etkili olan dolu yağışı zeytin ağaçları ve üzüm bağlarına büyük zarar verdi. Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, dolunun verdiği zararı sosyal medya hesabından paylaşarak, “İkamet etmiş olduğum İznik Orhaniye köyünde yaklaşık on dakika yoğun bir dolu yağışı olmuştur. Yağıştan etkilenen alanın geniş bir alan olduğu bilgisi alınmaktadır. Dolu yağışı sebebiyle zeytin bahçelerinde ve üzüm bağlarında büyük hasar olduğunu tahmin edilmektedir. Bütün üreticilerimize büyük geçmiş olsun. Allah’tan gelene yapabileceğimiz bir şey yoktur. Allah beterinden saklasın” dedi.

Dolu yağaşının meydana getirdiği zararın boyutu ise yetkili kurumların yapacakları alan çalışmaları sonunda belirlenecek.


Leave A Reply

Your email address will not be published.