GÖLDE AV YASAĞI BAŞLADI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 15 Mart tarihi itibarı ile iç sularda av yasağını başlatıyor. İznik Gölü’nü de kapsayan av yasağı bugün itibarı ile başladı. Yasak 15 Hazirana kadar sürecek.

0

İç sularda av yasağı, 15 Mart 2022 tarihi itibari ile başladı. 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avcılığı yasak olacak. Akarsularda olta ile Tatlısu Kefali ve Gümüş Balığı avı ise serbest.

15 Hazirana kadar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yasağın başladığı tarihte elinde Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın balıkları bulunan satış ve toplu tüketim yerlerinin İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurarak stok tespiti yaptırmaları ve 22.03.2021 tarihine kadar stoklarını tüketmeleri veya satışını durdurmaları gerekmektedir. 15 Haziran’ a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yasak türleri avlayan veya satan balıkçılara idari para cezası ile yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi uygulanacaktır denildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.