Gökbulut; İznik için canla başla çalışıyoruz, görevden kaçmayız

0

Ak Parti ilçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut Hastanedeki gelişmelerden, seçimlere kadar bir çok konuda gündeme dair açıklamalar yaptı.

 

İlçe başkanı Gökbulut İznik için canla başla çalıştıklarını ifade ederek gündeme dair gazetemize açıklamalarda bulundu. İznik Devlet Hastanesi ile ilgili yoğun bir şekilde mesai harcadıklarını söyleyen Gökbulut yavaş yavaş bunun meyvelerini de almaya başladıklarını söyledi. Yeni alınan Tomografi cihazının kurulumunun tamamlandığını ve bu ay içerisinde faaliyete geçeceğini ifade eden Gökbulut “ hastanemize yeni tomografi cihazı alındı ve kurulumu tamamlandı bu ay içinde hizmete alınacak. Bunun yanı sıra yeni Mamografi cihazı da alınarak kurulumu tamamlandı oda bu ay içerisinde hizmete alınacak. Bunlara ek olarak 1 adet EEG cihazı alındı şuan kurulma aşamasında. Kronik Solunum yetmezliği tedavisinde kullanılan 1 adet Ventilatör cihazı alındı. Mevcut Röntgen cihazına ek olarak yeni bir röntgen cihazı da acil servise kurulacak. Ayrıca diş hastalıklarında kullanılmak üzere bir adet Panoromik Röntgen cihazı alımı gerçekleşti. Göğüs hastalıkları için üst ve alt solunum yollarının görüntülenmesinde kullanılan bir adet Bronkoskopi cihazı da hastanemize kazandırıldı” dedi.

 

Başhekim tamam, Doktor eksiklikleri de tamamlanıyor

 

İznik Devlet Hastanesinin yeni başhekiminin belli olduğunu belirten Gökbulut “ sizlerinde bildiği gibi İznik Devlet Hastanemizin başhekimlik kadrosu uzun bir süredir boştu. Bu kadro için atama yapıldı, gelecek isim belli fakat şuan bunu açıklamayacağım inşallah önümüzdeki hafta açıklamasını yaparız” dedi. Gökbulut, “hastanemizin eksik olan doktor kadroları için mecburi hizmet ataması kapsamında Ortopedi ve Fizik Tedavi doktorunun ataması gerçekleşti, bu doktorlarımız minimum iki sene İznik’te kalıcı olacaklar, ayrıca iki fizyoterapist te göreve başladı. Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek kurum atamalarında ise bakanlık tarafından Kadın Doğum, Kulak Burun Boğaz ve Radyoloji kadroları açıldı inşallah bu kadrolarda kurum içi atamalarda dolacaktır” dedi.

 

İmar sorunu ile ilgili çalışıyoruz

 

İlçemizde en çok şikayet aldığımız konuların başında imar geliyor ve bunun içinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Gökbulut “ İznik’in sur içi imar planı değişikliği için Anıtlar Kurulu ile görüşmeler gerçekleştirdik. İznik’teki sorunlar ile ilgili bir dosya hazırlayıp anıtlar kuruluna sunduk. Sizlerinde bildiği gibi ilçemizde ki arsalar küçük olduğu için verilen inşaat alanı kütleleri de küçülüyor. Biz bu izinlerin emsallere göre verilmesi için teklifte bulunduk. Yani vatandaş inşaatını yanındaki binayı esas alarak yapsın dedik. Ayrıca inşaat yaparken gerçekleştirilen turizm kazıları ile ilgilide bir teklif sunduk. Bu kazılar inşaat yapacak vatandaş için adeta bir kabus haline geliyor zaman ve maddi açıdan da ek bir külfet getiriyordu. İznik’te gerçekleştirilecek kazılar için zamandan ve maddi açıdan tasarruf sağlanması için jeotermal kamera kullanılmasını teklif ettik” dedi.

 

Göçebe oyunları büyük kazanım

 

Türk dünyasının olimpiyatları olarak da bilinen Göçebe Oyunları’nın dördüncüsünün medeniyetler başkenti İznik’te yapılacak olmasının ilçemiz adına büyük bir kazanım olacağı belirten Gökbulut “ 200 dönümlük bir alan yaklaşık 70 milyon lira harcanarak yediden dizayn edilecek. Böylelikle ilçemizin bu bölgesi adeta bir cazibe merkezi olacak. Vatandaşlarımızda yanlış bir algı oluşmuş bu bölgede yapılacak olan oyunların ardından burasının atıl bir hal alacağı malum kesimler tarafından dillendiriliyor bu bölgeye yapılan yatırımlar kalıcı yatırımlardır. Eğer göçebe oyunları yeniden Türkiye’de gerçekleşirse bu yine İznik’te olacaktır. Ayrıca biz bu bölgeyi “Gençlik Kampı” olarak tescil ettirdik. Şuan Türkiye’de 16 adet gençlik kampı bulunuyor 17. gençlik kampı olarak’ta İznik tescillendi” dedi.

 

Müze 15 Mart’ta açılıyor

 

İlçemizde Müzenin kapalı olması gelen ziyaretçiler açısından büyük bir handikap teşkil ediyordu nihayet bu sorunda aşıldı. Nilüfer hatun İmarethanesi yani mevcut müze 15 Mart tarihinde Türk İslam Eserleri Müzesi olarak hizmete açılacak. Bu müzede sadece İznik ile ilgili eserler olmayacak Bursa ve bölgesindeki Türk İslam eserleri toplanarak bu müzede sergilenecek. Arkeoloji müzesi ise Yenişehir Kapı bölgesindeki panayır kurulan alana yapılacak.

 

Ankara’ya çıkarma yapacağız

 

Ak Parti ilçe başkanı Halil İbrahim Gökbulut önümüzde ki günlerde Bölge Milletvekili Zafer Işık, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ankara’ya çıkarma yapacaklarını söyledi. Gökbulut “ Milletvekilimiz Zafer Işık’ın önderliğinde ilgili tüm bakanlıklardan randevularımızı aldık, Ankara’ya yapacağımız ziyaretlerde İznik Barajı, İznik Trafo Merkezi, Karayollarının Tahsisi, Göl Sahil Bandının üst kullanım hakkının Belediyeye devri, Çakırca ve Boyalıca’nın çevre yolu yapım işleri ile ilgili görüşmeler yapacağız” dedi.

 

Kaldırım ve yol çalışmaları başlıyor

 

Topkapı mevkiinde ve Göl sahilinde yeni imara açılan ve alt yapısı tamamlanan bölgelerde öncelikle kaldırım çalışmalarına başlanacağını söyleyen Gökbulut, “ kaldırım çalışmasının ardından bu bölgelerde yol çalışmaları da gerçekleşecek. Mayıs-Haziran ayında ise İstanbul kapı’dan Karayolları bölgesine kadar olan Atatürk Caddesinde ve Göl sahil caddesinin tamamında bir kat daha kalıcı asfalt atılacak” dedi.

 

Canla başla çalışmaya devam

 

Ak Parti’de kongre sürecinin başladığını belirten Gökbulut “ hayırlısıyla delege seçimlerimizi tamamladık kongre takvimimiz il başkanlığımız tarafından belirlenecek. Bizim tahminimiz Mart ayı içerisinde olacağı yönünde. Genel merkezimiz bizi bu göreve yeniden layık görürse ben ve ekibim görevden kaçmayız. Bu zamana kadar olduğu gibi İzniğimiz için canla başla çalışmaya devam ederiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.